Spor
  • 9.6.2023 20:38

Erden Timur : Icardi için ekonomiyi ultra zorlayacağız

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, yayıncı kuruluşun konuğu oluyor. Sarı-Kırmızılı ekipte transferin 1 numaralı ismi merak edilenleri yanıtladı…

Süper Lig'de 2022-2023 sezonu şampiyonu Galatasaray oldu. Sarı-Kırmızılılar lig tarihindeki 23. zaferini yaşadı. Ankaragücü deplasmanında şampiyonluğu garantileyen, hafta sonu da ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 gibi farklı bir skorla devirip derbi sonrasında kutlamalarını yapan Cim Bom'da gözler tamamen transfere çevrildi. 

'Icardi için ekonomiyi ultra zorlayacağız'

"Icardi'nin kalmasını hepimiz istiyoruz. Ama gerçekçi olmak lazım, çok kolay değil. Kendisi komple bir golcü. Ön alan presi, orta sahaya gelişleri, golleri, asistleri... Avrupa'da da şuan striker eksikliği var. Avrupa'da çok iyi takımların santrfor sıkıntıları var. Bir de bu yıl gündemimize gelen Suudi Arabistan var... Ronaldo ile Messi çıtayı değiştirmese de Benzema, Kante... Önemli paralar veriyorlar. 8 milyonluk net maaşı var, 16 milyon brüt maaşı var Icardi'nin. Ekonomik kısmımızı ultra ultra zorlayarak çabalarız Galatasaray gerçekleri çerçevesinde. Önemli olan şey ikna. Ekonomik kısım halledilir. Mauro da burayı çok seviyor."

'Rashica için görüşüyoruz'

"Rashica için de görüşmemiz sürüyor. Bizim için çok değerli bir oyuncu ancak birçok opsiyonumuz olmalı ki Galatasaray için doğru bedellerle bu işi halledelim. Kurun nereye gideceğini bilmiyorum ve yanlış adımlar atmamamız lazım. Bazı oyuncuları yine sonlara bırakmamız gerekecek. Tüm takımların taraftarları aslında bu konuyu biliyorlar. Ön elemeler için de takımımızı güçlendirmeye çalışacağız."

'Almanya'da 4 altyapı bölgesi belirledik'

"Altyapı çok önemli. Çok fazla gençlere şans veremiyoruz ülke olarak. Burada da harekete geçeceğiz. Başka ülkelerde de altyapı anlaşmaları yapacağız. Sadece Almanya için 4 tane altyapı bölgesi belirledik."

'Yerli kuralının dezavantajını yerliler çekiyor'

“Düzeninizi iyi oluşturduysanız değerini bulan her oyuncu satılabilir. Ancak ilk 11'deki 8 oyuncu da değerini bulduğunda 8'ini de satarsanız olmaz tabii. Yerli kuralının en büyük dezavantajlarını yerli oyuncular çekiyor. Kerem değerini bulan bir oyuncu mesela, Yunus da sezon başında kariyeri için iyi bir kulüpten teklif aldı ama kabul edemezdik çünkü sezon başında planımız Kerem ve Yunus ile ilerlemekti.”

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur konuşuyor (CANLI)

 

'Abdülkerim ne söz verdiyse tuttu'

"Abdülkerim ne söz verdiyse hepsini tuttu. Rakamlar çok farklı yerlere gitti, kulağımla duydum ama bizden bir kuruş fazla istemedi Abdülkerim tarafı."

Güncellenme Tarihi : 9.6.2023 20:57

İLGİLİ HABERLER