Spor
  • 13.8.2022 09:45

Erden Timur yine İtalya yolcusu.. Süper golcü ile masaya oturuyor

Süper Lig'i 1-0'lık Antalyaspor galibiyeti ile açan Galatasaray'da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor..Aslan'ın hedefi 3 sezonluk şampiyonluk hasretini dindirmek….

Galatasaray'ın hedefinde yeniden İtalya'dan bir yıldız oyuncu olduğu öğrenildi..Sarı-kırmızılılar, sözleşmesi elinde olan Belotti için yeniden harekete geçti..Galatasaray, 28 yaşındaki yıldız golcüyü ikna etmek için yoğun çaba sarf ediyor..Erden Timur'un transfer için bizzat devrede olduğu ve oyuncuyla bir görüşme gerçekleştireceği ifade edildi..Roma ile görüşen ve anlaşma noktasına gelen oyuncunun ilk görüşmede Galatasaray'da oynamaya sıcak baktığı gelen bilgiler arasında..

Roma'nın Belotti'ye teklifi 2.8 milyon Euro olurken bu paranın yarısı vergiye gidiyor..Galatasaray'ın İtalyan yıldız için Roma'dan daha yüksek bir teklifte bulunduğu gelen haberler arasında..

Belotti'nin eşinin de Instagram'dan Türk bir iç mimarı takip etmesi 'İstanbul'a hazırlanıyor' şeklinde yorumlandı..Belotti geçtiğimiz sezon Torino formasıyla 23 maça çıktı ve 8 gol 1 asistlik performans sergiledi..İtalyan Milli Takımı ile toplamda 44 maça çıkan yıldız forvet 12 gol kaydetti..

BELOTTI KİMDİR?

Andrea Belotti, 20 Aralık 1993'te İtalya'nın Bergamo şehrine bağlı Calcinate köyünde dünyaya geldi. 28 yaşındadır.Kardeşine kıyasla futbola daha fazla ilgi duyan Belotti, ilk olarak ülkenin alt lig takımlarından Grumellese'de kariyerine başladı. Burada geçirdiği uzun bir eğitim sürecinden sonra ülkenin profesyonel kulüpleri tarafından keşfedildi. O dönem hem Atalanta hem de AlbinoLeffe, Belotti'yi denemek için davet göndermişti..

Belotti iki kulübün de denemelerine katılmasına karşın Atalanta'da beklentileri karşılayamadı. Fakat AlbinoLeffe, Belotti'ye resmi transfer teklifi yaptı. O dönem İtalya Serie C'de mücadele eden ekip, aynı zamanda onun ilk profesyonel deneyimi de olacaktı..Attığı gollerden sonra elini başının önüne götürüp horozu taklit edercesine sallaması, daha alt liglerdeyken fark edilmişti..

Gol sevinciyle ilgi odağı haline gelen forvet, neden "horoz" lakabıyla anıldığını da İtalyan basınına anlattı..AlbinoLeffe'deki bir sezonluk performansından sonra İtalya'nın köklü kulübü Palermo, Belotti'ye transfer teklifi yaptı. O dönem Serie B'de yer alan Palermo, İtalyan forvet için AlbinoLeffe'ye 500 bin Euro önermişti..

 

Güncellenme Tarihi : 13.8.2022 09:55

İLGİLİ HABERLER