Gündem
  • 7.4.2007 13:52

ERDOĞAN: ''20 YILLIK BİR HAYAL GERÇEK OLDU''

ÜNYE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu'nun açılması ile ilgili olarak, ''20 Yıllık bir hayal gerçek oldu'' dedi.


     Başbakan Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu'nun resmi açılışı çerçevesinde Ordu'nun Ünye ilçesinde vatandaşlara Başbakanlık otobüsünün üzerine çıkarak seslendi. Erdoğan, ''20 yıllık bir hayal gerçek oldu. 1987'de başlayan Karadeniz Sahil Yolu 542 kilometrelik bir yol. Sadece Ünye geçişi var. Onun da Mayısta temelini atıyoruz. Süratle bitireceğiz. Biliyorsunuz tarih veririz ondan sonra açılışını ilan ederiz ve gelir açarız. Ama burada 1 yıllık bir gecikme oldu. O da bazı yerlerdeki kamulaştırma sıkıntısı nedeniyleydi'' diye konuştu.


     Öte yandan, Samsun'dan Ünye'ye gelinceye kadar vatandaşlar Başbakan Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan da otobüsü sık sık durdurarak halkı selamladı ve çocuklara oyuncak dağıttı.


     Erdoğan, Samsun'un Terme ilçesinde de vatandaşlara hitap etti. Karadeniz Sahil Yolu'nun resmi açılışını bugün yaptıklarını belirten Erdoğan, vatandaşları Bolaman'daki tünelin açılışına davet etti. Yol boyunca, ''Kararın kararımızdır'', ''Yolumuzu açtın Allah yolunu açsın'' pankartları dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:25

İLGİLİ HABERLER