
ERDOĞAN : 2010 YILINDA İHRACAAT 500 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''2010 yılında ihracat hedefimiz olan 100 Milyar doları yakalamak istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında ise inşallah elele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve ihracatta 500 Milyar dolara Türkiye'yi ulaştıracağız'' dedi.Başbakan Erdoğan, Oğuz Satıcı başkanlığındaki Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyetini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti.
Erdoğan kabuldeki konuşmasında, 3 yıl içinde tüm bölgesel ve küresel sorunlara rağmen krizin aşıldığını ve Türk ekonomisinin iyi bir noktaya geldiğini söyledi.
Dünyada bir petrol krizinin yaşandığını ve petrolün varilinin 23 dolardan 70 dolar seviyesine kadar çıktığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin yere sağlam basmasıyla olumsuzluklardan etkilenmediğini ifade etti.
Tekstil ve turizm sektörlerinden sonra şimdi de ihracatçılarla bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, bütün sorunların bir bütünlük içinde ele alınması gerektiğini vurguladı.
Sorunların çözümünün, ülke meselelerini birbirinden ayırmadan ve koparmadan ele almaya bağlı olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Türkiye bu anlamda çok zaman ve enerji kaybetti. Küreselleşen dünyanın maalesef gerisinde kaldı. Geçmiş yönetimlerin komşu ülkelerle olan kötü ilişkilerini lehimize çevirerek Rusya'dan sonra bölgede en fazla ihracat yapan ülke konumuna geldik. Güven ve istikrarın kökleşmesiyle Türkiye her alanda bir cazibe merkezi haline geldi'' dedi.
Türkiye'nin, ihracatta dünya sıralamasında 22. sıraya yükseldiğini belirten Erdoğan, büyümede bütün hedefleri aşan rakamlar elde edildiğini ifade etti. Erdoğan,''2010 yılında ihracat hedefimiz olan 100 Milyar Doları yakalamak istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında ise inşallah elele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve ihracatta 500 Milyar Dolara Türkiye'yi ulaştıracağız'' dedi.
Başbakan Erdoğan'ın TİM heyetini kabulünde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de hazır bulundu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:44