Gündem
  • 4.10.2005 00:08

ERDOĞAN : 40 YILLIK AB HEDEFİMİZDE EN ÖNEMLİ MERHALEYİ GEÇTİK

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin değişim iradesiyle örtüşen bir mutabakata varıldığını, ve Müzakere Çerçeve Belgesi'nin, Türkiye'nin talep ve beklentilerini karşılayacak şekilde oluşturulduğunu belirterek, ''Memnuniyetle söylemek gerekir ki aklıselim galip gelmiştir. Küresel barış ümitlerimiz bu vesileyle güçlenmiştir. Ortak tercih, medeniyetler ittifakından yana tezahür etmiştir'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada sözlerine, ''Cumhuriyetimizin kuruluş idealleri ve 40 yıllık AB hedefimizde en önemli merhaleyi geçmiş bulunuyoruz'' diyerek başladı.
     Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Bütün gayretimiz, 17 Aralık Zirvesi'nde, Türkiye'ye verilen sözler doğrultusunda ilan ettiğimiz hassasiyetlerin korunmasına yönelik olmuştur. Siyasi ilkelerimiz ve Türkiye'nin milli menfaatlerine uygun olan duruşumuza her zaman olduğu gibi sonuna kadar sahip çıktık ve bu duygumuzu muhafaza ettik. Sonuçta, milletimizin değişim iradesiyle örtüşen bir mutabakata varılmıştır.''
     Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini hedefleyen müzakerelerin başlamasının kararlaştırıldığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Bunun üzerinde, birçok spekülasyon yapanlar oluyor. Yok açık uçluydu, yok şuydu, yok buydu... Bunlar gerçekten çok çok dürüst olmayan, çirkin yaklaşımlar. Her müzakere şüphesiz ki açık uçlu olarak başlar ama hedef konur. Bunun hedefi de tam üyeliktir. Bu müzakere de sizin başarınıza bağlıdır.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER