Gündem
  • 30.11.2022 16:58

Erdoğan : 6'sı oturmuş PKK'nın partisini koruyup kollayan bir anayasa hazırlamış

6’lı masanın anayasa önerisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütünün partisini kollayan ucube teklif çıkardılar...Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.6'lı masanın anayasa değişiklik teklifine tepki gösteren Erdoğan, "Eski Türkiye'nin ipiyle indikleri kuyudan, terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan ucube bir teklif çıkarttılar" diye konuştu.

BAY KEMAL YALANLAR DÜNYASI İLE MİLLETİN KARŞISINA ÇIKACAK

Ülkemizi 20 yılda asırlık eser ve hizmetlere kavuşturduk. Türkiye'nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz. Seçimler geliyor, Bay Kemal, göreceksiniz tamamen bir yalanlar dünyasıyla milletin karşısına çıkacak. Alışığız zaten yalanlarına da ama şimdiden buna hazırlanın. Yine bu yalanları duyacaksınız, göreceksiniz. Vizyonumuzla hayallerini zenginleştirmediğimiz her bir insanımızın muhalefetin sürekli karamsarlık pompalayan hezeyanlarının girdabına kapılabileceğini aklımızdan çıkarmayalım. Rabb'imizin ‘İnsan için ancak çalıştığı kadarı vardır’ emrine uygun şekilde her geçen gün daha da artan bir tempoyla milletimizle aramızdaki gönül köprülerini güçlendirmeliyiz. Kapısına gittiğimiz, selam verdiğimiz, elini tuttuğumuz insanlarda bize karşı küslük varsa barıştırmalıyız. Kırgınlık varsa onarmalıyız. Bezginlik varsa umut vermeliyiz. Nefret varsa sevgiyle tedavi etmeliyiz. Muhabbet varsa şükranla değiştirmeliyiz. Sıkıntı varsa gidermenin yollarını aramalıyız. Ne yapıp, edip, 85 milyonun tamamına ulaşmalı; desteğini ve gönlünü kazanmalıyız.

Türkiye yeni yönetim sistemiyle özellikle söylüyorum; bunların parlamenter demokrasi, güçlendirilmiş parlamenter demokrasi, bu tür palavralarına aldanmayın. Buradan bir şey çıkmaz. Buradan bol bol masada toplanıp, dağılmak çıkar. Bunların durumu bu. Türkiye yeni yönetim sistemiyle birlikte işin ruhuna uygun şekilde siyasette 2 ittifaklı bir görünüm kazanmıştır. 'Cumhur İttifakı', ilkeleri ve tarafları gayet net bir ortak hedef birlikteliği olarak milletimizin huzurundadır. Buna karşılık diğer ittifak ise 6’lı masa olarak kamuoyunun önüne çıkmakla birlikte, henüz önünde, arkasında daha kimlerin olduğu, hangi amaçla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır.Biz en başından beri bu ittifaka kendileriyle eser ve hizmet siyasetinde, vizyonda, programda yarışmak istediğimizi söyledik. Ama bunlar karşımıza sadece tek vaatleri Türkiye’yi eski, kötü günlerine döndürmek olan şekilsiz, omurgasız bir projeyle çıkabildi.

Biz AK Parti kurulurken neler görmedik ki... 8 aylık hükümetler gördük mü, 1 yıllık hükümetler gördük mü, 16 aylık hükümetler gördük mü? Bunlar bu kadar kısa sürede kuruldular, dağıldılar. Benim milletim bunları biliyor ve bu koalisyonlardan bu ülkeye bir fayda geldi mi? Gelmedi. Netice alabildik mi? Alamadık. Öyleyse unutmayın mümin, bir sokulduğu yerde bir daha sokulmaz. Biz bir daha sokulmak istemiyoruz ve AK Parti iktidarlarıyla 20 yıldır istikrar var, güven var, güçlü devlet var. İşte biz bunu sağladık.

 

6’lı masanın anayasa önerisi Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütünün partisini kollayan ucube teklif çıkardılar

 Dikkat ederseniz bugüne kadar ne CHP’den ne de şürekasından ülkenin herhangi bir derdine derman, milletin herhangi bir yarasına merhem olacak hiçbir söze, hiçbir teklife, hiçbir adıma rastlanmadı. Dünyanın en doğru, en güzel, en şahane işini de yapsak bizi takdir etmeyeceklerini alenen parlamentoda söylediler mi? Söylediler. Bunlar bu kadar beceriksiz.

6'LI MASANIN ANAYASA ÇALIŞMASI: UCUBE BİR TEKLİF ÇIKARTTILAR

Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan da çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi koruyan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar. Şöyle bir gözden geçireyim dedim; bir gözden geçirdim. Ne var? Masanın etrafındakiler artı masanın altındaki; 'bunlara ne verirsek mutlu olurlar, memnun olurlar' buna çalışmışlar. Baştan aşağı şöyle incelediğiniz zaman bunu görürsünüz. Birisinin derdi ne? Kapanan belediyeler. Bundan sonra belediyeler kapatılmayacakmış. Öbürünün derdi ne? Hazine yardımları azmış, dolayısıyla hazine yardımlarını en az 1’e çekip buradan bir şey alacakmış. Herkese bir şey verelim. Bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz. Çünkü benim milletim bu ülkeye, bu millete ne gelecek buna bakar.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2022 16:33

İLGİLİ HABERLER