Gündem
  • 30.6.2007 00:02

ERDOĞAN: AÇILIŞLARA YETİŞEMEDİĞİMİZ İÇİN TOPLU OLARAK YAPIYORUZ!..

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da aralarında eğitim kurumu, sağlık tesisleri, atıksu arıtma tesisi ve yolların da bulunduğu projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.
      Aydın İstasyon Meydanı'nda halka hitap eden Başbakan Erdoğan, buradan toplu açılışın yapılacağı Güzelhisar İlköğretim Okulu bahçesine geçti.
      Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Aydın'ın planlı bir kent olduğunu, yapılan yatırımlarla birlikte kentin yalnızca Ege Bölgesi'nin değil Türkiye'nin de müstesna kentlerinden biri olacağını söyledi.
      Kütahya'da bugün 101 ayrı tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini, Aydın'da ise 78 ayrı paket projenin açılışını yaptıklarını kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:
      ''Bu resmi açılışları her yerde toplu olarak yapıyoruz. Çünkü ancak yetişiyoruz. Bizim işimiz yatırım, bizim işimiz insanımızın yaşam standardını daha da yükseltmek. Eğer muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacaksak böyle çıkacağız. Durarak, oturarak, Ankara'ya mahkum olarak bu işler olmaz. Koşmamız gerekiyor. Gidebildiğiniz yer sizindir demişler. O yüzden gitmeye, koşmaya mecburuz.
      20-25 yıl önce temeli atılıp ta bizim bitirdiğimiz tesisler var bu ülkede. Bu tesisler sıkı tutulsaydı 3-4 yıl içinde bitirilebilirdi. Bu dönem diğer dönemlerden daha bereketli, hayırlı oldu. Farklı bir heyecanla ülkemizi inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacağız.''
      Aydın Valisi Mustafa Malay ise son 3 yılda kente yapılan yatırımları anlattı. Vali Malay, Başbakan Erdoğan'a Nargedik Köyünde tulumbayla su taşıyan muhtarın eşi ve çocuklarının fotoğrafını hediye etti.
      Erdoğan, beraberindeki Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Aydın Valisi Mustafa Malay ve diğer yetkililerle toplu açılış kurdelasını kesti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER