ERDOĞAN: AK PARTİ'YE LEKE SÜRMEYE ÇALIŞAN NAMERTTİR
KIRIKKALE - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kim AK Parti'ye leke sürmeye çalışırsa namerttir. Bu kadar açık söylüyorum, namerttir'' dedi.
Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu.
Seçime 39 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:
''Hala bu liderler meydanlarda yok. Ben milletimle beraber meydandayım ve diyorum ki milletimizle bizim aramıza kimse giremez.
Dün Nevşehir'de lapa lapa kar yağıyordu. Orada da dedim. kar, boran, fırtına esse bizi birbirimizden kimse ayıramaz. Biz yolumuza devam ediyoruz.
Bunlar Türkiye'yi eski Türkiye zannediyorlar. Bunlar medya yalanları ile oy toplamaya alışmışlar. Bunlar Ankara'dan bol keseden atarak aldatmaya alışmışlar. Ben ne diyorum biliyor musunuz? Beyler seçimi millet yapar millet. Milletin arasına çıkın. Söyleyecek sözünüz varsa gelin millete söyleyin. Bir projeniz, bir planınız varsa gelin milletle paylaşın. O eski dönemler geçti. Eski çamlar bardak oldu. Öyle artık medya kılavuzluğu ile seçim kazanılmıyor. Yalanın, iftiranın, çamurun üzerine siyaset inşa edilmiyor. Medyadan kılavuz olmaz. Çamur siyasetiyle abad olunmaz. Madem AK Parti'yi taklit ediyorsunuz, o zaman AK Parti gibi kendinize milleti kılavuz edinin, milleti.
İkide bir yatıp kalkıp, bakıyorsunuz iftira... Çıkıyorlar diyorlar ki 'efendim şu yolsuzluğun arkasında şu var, yok bilmem şu yolsuzluğun arkasında bu var' Bakın sevgili milletim, bizim partimizin adı ak. Kısaltılmışı ak. Bunu söylemek işlerine gelmez. Şimdi dolaylı yollardan Sayın Baykal çıkıp bize iftira atmaya çalışıyor. Sayın Baykal; eğer dürüstsen, dürüst olduğunu iddia ediyorsan, eğer Tayyip Erdoğan hakkında bir yolsuzluk varsa yargıya gidersin. Senin adamların, senin şu anda görevlendirdiğin memurların eğer ellerinde benim belediye başkanlarımla ilgili belgeleri varsa, onların dokunulmazlıkları yok. Buyursunlar yargıya gitsinler. Bu ülke hukuk devleti. Böyle iftira kampanyaları ile bir yere varamazsın, varamayacaksın da. Tayyip Erdoğan ile ilgili elinde bilgi, belge varsa yargıya gidersin. Ancak, bakın daha ileri gidiyorum. Bu tür siyasetle puan alamayacaksın. Meydanlara bile çıkamayacaksın. Sivas'tan öteye gidemeyeceksin. Sadece kapalı spor salonlarında şov yaparsın. Başka bir yere gidemezsin. Ve diyorum ki AK Parti'ye leke sürmeye çalışma. Kim AK Parti'ye leke sürmeye çalışırsa namerttir. Bu kadar açık söylüyorum, namerttir.
Bizim bütün hesabımız, kitabımız, her şey açıktır, şeffaftır. Girersin partimizin web sitesine orada onları görürsün. Ama CHP, Anayasa Mahkemesi tarafından Hazine yardımlarını suistimalden mahkum edilmiştir biliyorsunuz. Ve para da tahsil edilmiştir. Sen önce bunun hesabını ver. Anayasa Mahkemesi seni mahkum etti. Niye? Yolsuzluk yaptın. Sen önce bunun hesabını ver. Parti hesabında yolsuzluğun var. Önce bunun hesabını ver.''
''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın cemaziyelevvelini de çok iyi bildiklerini'' belirten Başbakan Erdoğan, CHP Lideri'nin Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde benzin, mazot ve gazyağı kuyrukları olduğunu dile getirdi. Erdoğan, ''Sen Enerji Bakanlığı yapamadın ya. Bu ülkeyi nasıl yöneteceksin?'' dedi.
''Bu seviyesiz senaryolar karşısında dayanmak mümkün değil'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Alçaklık bile bir seviye ifade ediyor. Müfteri olmak, karalamak, çamur atmak, bunların nazarında bir anlam ifade etmiyor. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz. İftira atanlar attıkları iftiranın içinde boğulurlar.
İnsanların şerefleriyle, haysiyetleriyle, onurlarıyla oynamak, çamur atmak, ancak bunlardan nasibini almayanların işidir. Tüm bu hezeyanlara karşı bütün hukuki haklarımızı kullanacağız. Zaten parti olarak bugün davamızı açtık. Bunun adı siyaset değildir, bunun adı demokratik muhalefet değildir. Bunun adı düpedüz çirkefliktir.
Bir tanesini İstanbul'a gönderdiler, yatıyor, kalkıyor, bu işleri konuşuyor. Şimdi bakıyorsunuz, yerine bir tane daha çıkarmışlar, bunun üzerinden siyaset yapmaya gayret ediyorlar. Muhatap alınmak için, gündeme gelmek için, şöhret olmak için yapmayacakları basitlik, çirkeflik, çirkinlik yok. Bu tarz şöhret, insanı ancak maskara yapar, maskara. Milletin nazarında da rezil, kepaze yapar. Biz, muhalefetin bile seviyeli olanını, hakkaniyetli olanını, dürüst olanını istiyoruz."