Gündem
  • 7.6.2024 22:00

Erdoğan Akşener buluşması siyaseti salladı.. Sürpriz görüşmenin perde arkası!

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski İYİ Parti lideri Akşener arasındaki sürpriz görüşmenin yankıları sürüyor. İddiaya göre; görüşme teklifi Tansu Çiller'in eşinin cenazesinde bizzat Akşener tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmiş.

ERDOĞAN'IN PROGRAMINDA YER ALMIYORDU
5 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener arasında yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme gerçekleşti. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde günlük yayınlanan programında böyle bir görüşmenin yer almaması soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

TALEP AKŞENER'DEN GİTTİ
Akşener'in ziyaretini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un duyurması, Beştepe'nin bu ziyarete verdiği önemin göstergesi olarak yorumlanırken görüşme talebinin kimden geldiği ile ilgili Haberler.com yeni bir kulis bilgisine ulaştı. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre; görüşme için ilk adım Akşener tarafından atıldı. Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenazesinde Erdoğan ile karşılaşan Akşener'in bu talebini bizzat ilettiği, Erdoğan'ın da "Sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyarım" diyerek bu teklife olumlu cevap verdiği öğrenildi.

GÖRÜŞMESİNDE NE KONUŞULDUĞU MERAK KONUSU
Görüşme, bir çok İYİ Partili isim için "Sürpriz" olurken İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Akşener'in görüşme öncesi ve sonrasında nezaketen kendisini bilgilendirdiğini ancak ne konuştuklarına dair bir şey sormadığını ifade etti. Kimi kaynaklar ise buluşmanın bireysel, partiyi bağlamayan bir görüşme olduğunu söyledi.

"İYİ PARTİ'YE GÖNÜL VERENLERİN VİCDANLARINI KANATACAKTIR"
İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yeni seçilmiş olan Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'na bir 'hayırlı olsun' ziyareti dahi yapılmamışken, Sayın Akşener'in ziyaretini 'İYİ Parti Eski Genel Başkanı' sıfatıyla yapması İYİ Parti kurumsal kimliğini görüşmenin doğrudan tarafı yapmıştır. Sürece hızlı adapte olan bazı partililerimizin "bu görüşme İYİ Parti tabanında rahatsızlık yaratmaz" mealindeki söylemlerinin aksine, içeriği ile ilgili en kısa zamanda tatminkar bir açıklama yapılmaz ise bu görüşme İYİ Parti'ye gönül veren milyonların vicdanını kanatacaktır" ifadelerine yer verdi.

"BU GÖRÜŞME İYİ PARTİ'Yİ BAĞLAMAMAKTADIR"
Akşener ile Erdoğan arasındaki görüşmeye dair bir açıklama da İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan geldi. Poyraz, "Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır. İYİ Partinin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'dur. Genel Başkanımızın ve yetkili kurullarımızın içeriği hala belli olmayan bu görüşmeden bilgisi olmadığı gibi duyan her partilimiz için de şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını ifade etmek isterim" dedi.

İYİ Parti kaynakları ‘çöküş’ iddiasında bulundu!

Erdoğan ile Akşener arasında 40 dakika süren ikili zirve, İYİ Parti’de soğuk duş etkisi yaptı. Kurmaylar, “Teşkilatlardan kopuşlar artacak” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşmesinin ardından İYİ Parti kulisleri hareketlendi. Cumhuriyet’in haberine göre görüşmeye ilişkin çeşitli iddialar gündeme gelirken parti kaynakları bu görüşmenin İYİ Parti’den istifaları hızlandıracağını kaydetti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu görüşmeye ilişkin “Kurucu genel başkanımız ziyaretten sonra telefonla beni bilgilendirdi. Türkiye’yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundu. Bunun dışında özel diye tanımlanabilecek herhangi bir açıklama yapmadı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun “Anayasa konusunda netiz” çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Akşener arasında gerçekleşen sürpriz görüşme, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Saray’da yaklaşık 40 dakika süren görüşme; Akşener’in aile fertlerinden birine büyükelçilik istediği, Cumhur İttifakı’na girebileceği ve yeni Anayasa konusunda milletvekili pazarlığı yapıldığı gibi iddiaları beraberinde getirdi. İYİ Parti yönetiminin ise görüşmeden haberi olmadığı öğrenildi. Dervişoğlu, Akşener’e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edildiği yönündeki iddialara ilişkin de “Böyle bir şeye ihtimal vermem” diye konuştu. Ancak görüşme, parti tabanında da kurmaylar arasında da soğuk duş etkisi yarattı.

Partililer arasında Akşener’e yönelik sert eleştirilerin dile getirildiği iddia ediliyor.

‘KAPIYI ARALAYACAK’

Kurmaylarda Akşener-Erdoğan görüşmesinin faturasının İYİ Parti’ye kesileceği düşüncesi hâkim. Parti tabanının muhalif olduğunun altını çizen parti kaynakları, “Teşkilatlardan kopuşlar artacak. Partinin çöküşü hızlanacak” yorumunu yapıyor. Partiden üst düzey bir yetkili ise “Akşener’in anayasa nedeniyle bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamayacak Erdoğan’a yeniden ülkeyi yönetmesi için kapıyı aralayacağını” ifade etti.

Ayrıca Akşener’in ilerleyen günlerde Erdoğan’la temaslarını sürdüreceği de partililer tarafından öngörülüyor.

Güncellenme Tarihi : 7.6.2024 21:50

İLGİLİ HABERLER