Gündem
  • 1.4.2023 19:49

Erdoğan Akşener'e Rezeneyi tavsiye etti, Peke Rezenenin faydaları neler

Elazığ'da Afet Konutları Temel Atma Töreni: Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Törenimiz vesilesiyle inşası tamamlanan toplam 1164 konutun anahtarlarını hak sahiplerine teslim ediyoruz. Amacımız 1 yılda 319 bin konutu teslim etmek.

Kardeşlerim, bu ülkede yapılan her işe karşı çıkmayı, takoz koymayı maharet sanan bir kesim var. Kimdir Bu? CHP... Meslekleri budur.

Geçmişte köprülerden tünellere, savunma sanayiinden sessiz devrimlerimize kadar her konuda bu kesimin şirretçe yürüttüğü kampanyalara maruz kaldık. Vaktimizin bir kısmını bu işlerin önünü tıkamaya çalışanlarla mücadeleye ayırdık. Daha önce Marmaray'da bunu yaptılar, ama dinlemedik. Vurduk geçtik... Ve şu anda Marmaray tüm halkımıza hizmet ediyor mu? Denizin altından biz böyle bir sistemi gerçekleştirdik mi? Evet...

AKŞENER'E REZENE TAVSİYESİ

Sadece İstanbul'da Çam Sakura Hastanesi, Murat Dilmener Hastanesi, Pakize Hanım Hastanesi bile bizim zamanla yarıştığımız hastaneler olmuştur. Çam Sakura şu anda dünyada örnek. Hanımefendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içilmesi gerektiğini de biliriz ama sana da rezene tavsiye ederiz. Kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım.

AKŞENER'E GÖNDERME: SANA REZENEYİ TAVSİYE EDERİZ

Hanımefendi senin bu işlere aklın ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım.

Rezene Nedir?

Maydanozgiller familyasından gelen rezene, aslında antik çağlardan beri hem mutfak hem de tıbbi özellikleri nedeniyle kullanılan aromatik bir bitkidir. Yoğun aroması nedeniyle ağız kokusu için kullanımı tercih edilen rezenenin aslında sağlığa pek çok faydası bulunur. Rezene, A vitamini, B grubu vitaminleri, C ve D vitaminlerinin yanı sıra lif, potasyum, manganez, çinko, demir ve kalsiyum gibi minerallerini içermesiyle kendisini güçlü kılar.

Sindirim Sistemini Destekler

 Rezene çayı, sindirim sürecini kolaylaştıran sindirim sularının ve enzimlerin salgılanması için uyarıcı etki yapar. Rezene tohumlarının spazm önleyici ve gaz giderici etkisi, özellikle irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve gastroözofageal reflü hastalığının yarattığı mide ekşimesi ve şişkinlik sorunlarının tedavisinde ön plana çıkar. Rezene çayının kasları gevşeterek ağrıyı azalttığı bilinir. İçeriğindeki yüksek diyet lifi, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde yardımcıdır. Kabızlık tedavisinin yanı sıra kabızlığın önlenmesinde de rezene çayı tercih edilir. Aslında rezene için ‘doğal bir anti-asit ilacı görevi görür’ denebilir. Yemeklerden sonra rezene çayı içilmesi rahatlatır.

Bağırsakları Temizler

Rezene, iç parazitlerinde öldürülmesinde kullanılabilir. Rezene çayının bağırsak hareketlerini destekleyici bir müshil etkisi yarattığı ve böylece parazitlerin bağırsak atılmasında belirleyici bir rol oynadığı düşünülür. Bazı araştırmalar, rezene çayının parazitler için sedatif etki yaratarak yumurta bırakıp çoğalmasını engellediğini gösterir.

Tansiyonu Dengeler

 Bir potasyum kaynağı olan rezene, bu sayede doğal olarak asit-az dengesini kontrol eder, kalp atışını düzenler, kan damarlarını genişletir ve kan basıncını stabilize eder.

Hormon Dengesini Sağlar

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, hormonal dengede önemli bir rol oynayan fitoöstrojen zengini rezene, üreme çağındaki sık görülen hormonal bozukluk polikistik over sendromu tedavisinde etkili olmuştur. Rezene çayı, vücudun hormon dengesini sağlayıp dengesizlikleri önler. Ayrıca progestojenik maddelere sahip rezene, bu özelliği sayesinde tiroidi dengede tutar.

Görmeyi İyileştirir

 Sağlıklı gözler için A vitamininin ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Rezene bitkisi, A vitamini açısından dikkat çeker. Yani rezene çayının görmeyi iyileştirdiği söylenebilir. Rezene tohumlarındaki anetol bileşiği, göz merceğindeki protein içeriğini geliştirirken katarakt ilerlemesini yavaşlatır. Sulu ve iltihaplı gözlerin tedavisinde de öne çıkan bir destekleyicidir.

Güçlü Bağışıklık Sistemi

Rezene çayının bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini içeriği nedeniyle de tüketilmesi önerilir. T hücrelerinin üretilmesinde bir uyarıcı olan selenyum içeriği, yine rezeneyi bağışıklık güçlendirici bir bitki kılar. Anti-mikrobiyal özelliği sayesinde de bağışıklık kuvvetlendirir.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2023 01:47

İLGİLİ HABERLER