Gündem
  • 22.9.2022 09:58

Erdoğan bastırdı Putin 200 Ukraynalı esiri Türkiye'ye teslim etti

Rusya'nın esir aldığı Ukraynalıların takası Türkiye'de gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yürüttüğü diplomasi trafiği neticesinde Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esirinin mübadelesinin dün yapıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde gazetecilere ABD ziyaretini değerlendirdiği söyleşide, Türkiye’nin arabuluculuğunda gerçekleşen esir mübadelesinin savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek, Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesisine yönelik çabalarının devam ettiğini söyledi. Öte yandan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın aracılığıyla Rus güçleri tarafından esir alınan 5 İngiliz, 2 ABD’li, 1 İsveçli, 1 Hırvat, 1 Faslı savaşçının serbest bırakıldığı açıklandı.

Rus ordusunun esir aldığı Azov Alayı’nın komutanlarının takası Türkiye’de gerçekleşirilirken, söz konusu komutanlar savaş bitene kadar Türkiye'de kalacak.

Erdoğan arabulucu oldu, 200 savaş esiri takas edildi

Yaklaşık 7 aydır süren Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta Türkiye, barış için atılan adımlarda arabulucu olmaya devam ediyor.

Erdoğan ikna etti, 200 savaş esiri mübadele edildi

Rusya ile Ukrayna arasında 200 savaş esirinin mübadelesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikna çabaları sonunda kabul edildi.

Ukraynalı komutanlar, savaş bitene kadar Türkiye'de kalacak

Yapılan anlaşmaya göre Azovstal'da direnen 5 Azov komutan savaş bitene kadar Türkiye’de kalacak.

Onları 55 Rus askeri ile takas ettiler.

Azov alayının beş üst düzey komutanı, Rusya-Ukrayna savaşının sonuna kadar Türkiye’de kalacaklar.

Güncellenme Tarihi : 22.9.2022 10:06

İLGİLİ HABERLER