Gündem
  • 10.5.2010 17:25

ERDOĞAN, BAYKAL'IN SUÇLAMALARINA BÖYLE CEVAP VERDİ

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, istifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirileriyle ilgili olarak, ''Ana muhalefet Lideri'nin bugün yaptığı açıklamalar en az yaşananlar kadar düzeysiz ve çirkindir. Siyasal karalamaya dönüktür. Bütün bu yaşananların sorumluluğunu siyasi iktidara yüklemeye çalışmak ahlaksız bir iftiradır, büyük bir hezeyandır'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığından istifasına ilişkin Conrad Hotel'de yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliği görüşmelerinin yapıldığı Meclis'te paketin tümünün oylanmasından önce kasetten haberdar edildiğini kaydederek, şunları söyledi:
''Bu haberi arkadaşlarım bana getirdiği zaman, görüntüleri kendim görmedim ama arkadaşlarımdan duyduğumla hemen Ulaştırma Bakanıma orada talimat verdim ve 'bir an önce bunun engellenmesi için ne yapılabiliyorsa bunu yapın' demiş olmama rağmen gelişmeler hayret uyandırıcı...
Toplumun genel ahlak değerlerini tahrip edebilecek böyle bir yayına devlet ve hükümet olarak tabii ki seyirci kalamazdık ve o tavrımızla da kalmadığımızı ifade ettik.
Böyle bir gizli çekimin yapılması, bu çirkin görüntülerin internet marifetiyle kullanılması bizim ilkesel olarak insani olarak, ahlaki olarak ve hukuki olarak kabul edeceğimiz tahammül edeceğimiz bir durum değildir.''
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin yayılmasını önleme çabası içine girdiklerini, AK Parti örgütüne de böyle özel bir durum üzerinden siyaset yapmayacaklarını deklare ettiklerini belirterek, ''Ancak olay bir siyasi parti genel başkanı etrafında döndüğü için medyanın büyük bir bölümü tarafından doğrusu bizim onaylamadığımız ölçekte konunun gündeme taşındığına şahit olduk'' dedi.
Başbakan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
''(İnşallah bunlar doğru değildir) dedik. Sayın Genel Başkanın böyle bir yalanlamada bulunmaması, bulunamaması üzüntümüzü daha da artırmıştır. Ana muhalefet lideri serinkanlılığını yitirmiştir. Hezeyan bataklığında debelenmektedir. Bu olayların tamamen dışında olan şahsımı, arkadaşlarımı, hükümetimizi, partimizi hiç kimse ama hiç kimse çirkin iftiralarla kendi çirkinliklerine ortak edemez, kendi düzeylerine çekemez.
CHP lideri, bizim iyi niyetli tutumumuzu sorgulamaya yelteneceğine, kendi kabahatini ve çaresizliğini bizim üzerimizden aşmaya ve siyasallaştırmaya çalışacağına, kendisinden beklenen olgunluğu hiç değilse bugünlerde sergilemelidir. Onun da ötesinde eğer ellerinde bu hadisenin perde arkasıyla ilgili belge bilgi somut bir durum varsa, bunu hiç geciktirmeden kamuoyuyla, ilgili makamlarla ve savcılarla paylaşmalıdır.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 07:55

İLGİLİ HABERLER