Gündem
  • 23.9.2022 16:32

Erdoğan : Bizim adayımız belli kararlılıkla çalışıyoruz onların adayı belirsiz kararsızlıkla uğraşıyorlar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar'da bulunan Hz.Ali Camisi'nde kıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Erdoğan, Rusya'dan gübre nakli meselesinin önemine değinerek "Bunu başlattığımız anda özellikle fakir ülkelere, az gelişmiş ülkelere bu gübre naklini yapmamız onları da ciddi manada hareketlendirecektir" dedi.

Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyali açıklaması: Onların derdi bizi niye gersin?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlladı. Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyali ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Erdoğan, "O bizim derdimiz değil. Onun derdi niye bizi gersin ki. Biz işimize bakıyoruz. Şu ana kadar Cumhur ittifakı kararlı bir şekilde yola devam ediyor. Onlar da kararsız bir şekilde yola devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bugün ekonomi kurmaylarınız ile bir araya geliyorsunuz. Gündemde Rusya'nın kullandığı Mir sistemi olacağını belirttiniz. Nasıl bir yol izlenmesi bekleniyor konuya ilişkin?
Ele alacağımızı burada açıklarsan bu doğru olmaz. Şimdi bunların hepsini inşallah biraz sonra başlayacağımız toplantıda ele alacağız. Tabii bu sadece bir mir kart olayı değil. Bunun alternatifi olarak elimizde neler var? Bunların üzerinde duracağız. Neler yapabiliriz? Ne gibi adımlar atabiliriz? Bunların üzerinde durmak suretiyle bu çalışmamızı sürdüreceğiz.

CENTRAL PARK'TAKİ GÖRÜTÜ TÜRKİYE'NİN NERELERE GELDİĞİNİ GÖSTERİYOR
ABD'nin New York şehrinde bulunan Central Park'ta yürüyüş yaptınız ve insanların yoğun ilgisi ile karşılaştınız. Bu ilgiyi nasıl değerlendirirsiniz? Yanınıza gelen insanların dünyanın içinde bulunduğu kaotik duruma dair sizden istekleri ya da beklentileri olduğunu hissettiniz mi?
Central Parkta yanımıza gelen dünyanın değişik ülkelerinden, değişik yerlerden dostlar diyeceğim. Hepsi de hakikaten ummadığım, beklemediğim şekilde farklı yaklaşımlarla, farklı sorularla bize karşı olan teveccühlerini gösterdiler. Ve bu da bizi tabii gerçekten mutlu etti. Demek ki dünyada ciddi manada sevenlerimiz var. Bize olumlu şekilde bakanlarımız var. Ve bu da Türkiye'nin nerelere geldiğini, ne gibi bir konuma yerleştiğini göstermesi bakımından çok çok önemli.

O BİZİM DERDİMİZ DEĞİL BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ
6 siyasi partinin ortak cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini koruyor. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine "benimle misiniz?" diye sordu. Parti içinden destekler de geldi. 6'lı masanın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu olabilir izlenimi oluştu. 2023 seçimlerine az bir süre kalmışken yaşanan bu son gelişmeyi nasıl değerlendirirsiniz?

O bizim derdimiz değil. Onların derdi. Onun derdi niye bizi gerisin ki? Biz işimize bakıyoruz. Ve şu an itibariyle. Cumhur İttifakı bu konuda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Onlar da kararsız bir şekilde yola devam ediyor. Aramızdaki fark bu.

Güncellenme Tarihi : 23.9.2022 16:40

İLGİLİ HABERLER