Gündem
  • 2.12.2023 21:45

Erdoğan’dan AK Parti il başkanlarına ‘temayül’ fırçası.. Torpile kızdı

Erdoğan’dan AK Parti il başkanlarına ‘temayül’ fırçası

AK Parti'de toplamda 150 bin partilinin oy kullandığı temayül yoklaması sonuçlarında, ya  il başkanlarının ya da yakını olan kişilerin destekledikleri isimlerin önde çıkmasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rahatsız ettiği öğrenildi.

AK Parti teşkilatları geçen 26 Kasım’da 81 il teşkilatlarında temayül yoklaması yaptı.

Partililer e-Temayül sistemi ile online oy kullanırken, çıkan temayül sonuçlarının, AK Parti Arge Başkanlığının verileri ile ve sahada yapılan anketlerle de karşılaştırılarak, rapor haline getirileceği ve son kararı AKP MYK’sının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte vereceği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için AK Parti’de temayüle altı isim başvururken, İstanbul İl başkanı olan Ordu kökenli Osman Nuri Kabaktepe’nin temayülde birinci sırada çıktığı ve Erdoğan’ın istediği Murat Kurum, Selçuk Bayraktar gibi isimlerin önüne geçmesinin partilileri şaşırttığı belirtildi. Tevfik Göksu ve Adil Karaismailoğlu’nun ise çok düşük oy aldığı kaydedildi.

ANKARA’DA ZİYA SELÇUK SÜRPRİZİ

Ankara’daki temayül yoklamasından mevcut il başkanı Hakan Han Özcan’ın ismi ilk sırada çıkarken, ikinci sırada, 10 Temmuz 2018’den 2 Ağustos 2021’e kadar Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı olarak görev yapan Ziya Selçuk’un adının yer alması dikkat çekti.

Selçuk ile Ankara il Başkanı Hakan Han Özcan’ın komşu köylü olmaları da, AKP kulislerinde hemşehri torpili dedikodularına yol açtı.

Selçuk Gölbaşı Emirler köyündenken, Özcan ise hemen yan köy olan Bezirhaneli. Üçüncü çıkan isim Kazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz olurken, AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek dördüncü, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise beşinci sırada yer aldı.

 

İzmir’de ise Hamza Dağ, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mahmut Özgener isimleri ön planda..

Veryansın Tv’nin edindiği bilgilere göre, temayül konusunda hassas olan ve teşkilatçılığı yıllardır çok iyi bildiği konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara dışındaki birçok ilde de, mevcut il başkanlarından veya onların desteklediği yakın isimlerin temayüllerde önde çıkmasından dolayı, adil bir yoklama yapılmadığı yönünde tepki verdiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2023 21:50

İLGİLİ HABERLER