Gündem
  • 27.10.2008 01:07

ERDOĞAN: 'DTP, PKK'NIN YANDAŞI!..'

AK Parti Altındağ İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan küresel mali krize değinirken, isim vermeden DTP'ye yüklendi.
Koparmak mümkün değil
Son günlerde bölücü örgüt yandaşlarının gösterilerine de değinen Başbakan Erdoğan, "Eğer teröre destek verenler, terörün yandaşları kalkıp da 780 bin metrekareyi vatan toprakları içerisinde Başbakan'ın herhangi ile gidişini engelleme gayretleri içine giriyorsa, boşuna her metrekaresine gideceğiz, çalışacağız, yatırımlarımızı yapacağız. Bizi bu ülkede herhangi bir vatandaşımızdan koparmak mümkün değil" dedi. Erdoğan, Yunus'un diliyle "Yaradılanı Yaradandan ötürü seven" bir medeniyetin mensupları olduğumuzu hatırlatarak, şunları söyledi:
Kimlik siyaseti yapıyorlar
"PKK terör örgütü, bizi Kürt kökenli vatandaşlarımızdan koparmak istiyor, boşuna uğraşıyor. Bizim için Türk kökenli vatandaşlarımızla Kürt kökenli vatandaşlarımız arasında fark yok. Hepsine aynı mesafedeyiz. Terör örgütü ve yandaşı olan siyasi parti kimlik siyaseti yapıyor. Hizmet anlayışları yok. Terörle oy alacaklarını sanıyorlar, tehditle oy alacaklarını sanıyorlar. Bir kere sıçrarsın, iki kere sıçrarsın ama üçüncüde yorulursun bunun neticesi bu. Benim milletimle terör örgütü arasındaki mesafe açılıyor, daha da açılacak. Terör örgütü bu yalnızlığın içinde kendi kendine kıvranarak bitecektir."
Tunceli'ye önceki gün bir ziyaret gerçekleştirdiğini de hatırlatan Erdoğan, Tunceli'ye Başbakan olarak 2, genel başkan olarak da 1 kere olmak üzere toplam 3 kez gittiğini ifade etti. Önümüzdeki hafta sonu Van ve Hakkari'ye gideceğini bildiren Başbakan Erdoğan, "Birbirimize inanacağız, gözümüzü hedeflerden ayrılmadan ilerleyeceğiz. Türkiye bugünlerden çok daha müreffeh olacak" dedi.
Vatandaşla sohbet
Kongrenin ardından Kırıkkale'ye hareket etmek için helikopter pistine gelen Erdoğan, burada toplanan vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan, çocuklara hediyeler dağıttı. Erdoğan, daha sonra Kırıkkale'ye geçerek toplu açılış törenine katıldı. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:57

İLGİLİ HABERLER