Gündem
  • 7.5.2004 20:18

ERDOĞAN: ''EGE'Yİ BARIŞ DENİZİ YAPMAYA MECBURUZ''

ATİNA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sevgi ve dayanışma ile barışın egemen olduğu bir dünya kurmaya, Ege'yi bir barış denizi yapmaya mecburuz'' dedi.
     Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis, Başbakan Erdoğan'a Atina Belediyesi'nin Liyakat Altın Madalyası'nı takdim etti.
     Başbakan Erdoğan'ın, Türk-Yunan ilişkilerine de büyük katkılarda bulunduğunu belirten Bakoyannis, ''Bugün iki ülke halkının, liderlerinden daha derinlemesine bir siyaset ve barış istediğini'' söyledi.
     Başbakan Erdoğan ise çok anlamlı bir günde, farklı bir heyecan yaşadığını belirterek, Atina'yı Başbakan sıfatıyla ziyaret ettiği bugün, Atina'nın liyakat madalyası ve beratını almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Irak'ta fotoğraflarını gördüğümüz tablolar olmasın istiyoruz. İnsanlık artık bunlara tahammül edemiyor. Barışa koşmaya mecburuz. Sevgi ve dayanışma ile barışın egemen olduğu bir dünya kurmaya mecburuz. Ege'yi bir barış denizi yapmaya mecburuz. Hükümet olarak bu iradeye sahibiz''
     Atina'nın bu yıl bir başka olduğunu, Olimpiyat ateşinin bu yıl Atina'da yandığını anımsatan Erdoğan, ''Meşaleyi taşı, dünyayı birleştir'' sloganıyla, ilk kez bu meşalenin dünyada birçok şehri dolaşarak yoluna devam ettiğini söyledi.
     Bu meşalenin İstanbul'dan Atina'ya selam getireceğini kaydeden Erdoğan, değişik ülkelerin sporcularının katılımıyla Atina'nın farklı bir renk kazanacağını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER