Gündem
  • 31.3.2012 00:30

'Erdoğan faşist diktatör!..'

CHP Tunceli İl Kongresi, İl Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda saat 11.00'de başladı. Toplantıya CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de katıldı. Toplantıda yeterli çoğunluk sağlandıktan sonra CHP İl Başkanı Kemal Bozkurt, delege ve partililere partilerinin izleyeceği yeni konsept konusunda bilgi verdi. Daha sonra kürsüye çıkan Kamer Genç, Tunceli halkının çok asil ve soylu bir halk olduğunu, kendisini 7 kez seçerek TBMM'ye gönderdiğini, bunun için kendisinin her bir hemşehrisine büyük bir şükran ve minnet duygusu beslediğini belirtti. Genç, "İnanıyorum ki sizlere layık hizmet yapıyorum. Sayın il başkanı 13.00 uçağıyla geldi, ben ise 23.00 uçağıyla geldim. Niye bu uçakla geldim? Çünkü laik cumhuriyeti yok etmeye yönelik AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin TBMM'de 9. madde konusunda bir oylaması vardı. Onların cumhuriyet ve laikliğe getirdikleri kara lekeyi yüzlerine vurmak üzere orada bulundum. Gerekli tepkiyi de gösterdim" diye konuştu.
Genç, "Türkiye elden gitmiş. Türkiye yok artık. Çağdaş Türkiye gitmiş. Tayyip Erdoğan faşist diktatör. Türkiye'yi bölmeye çalışıyor. İç kavga başlatmaya çalışıyor. Zaten yakın bir tarihte iç kavga başlatabilecek. Son milli eğitim kanunu ile tamamen laik cumhuriyeti sildiler. Tamamen hilafeti getirdiler. Türkiye'de artık çağdaş laik bir devlet yok" diyerek hükümeti eleştirdi.
Salonda bir partilinin "Bu dönem seçilen milletvekillerinin istenmediği halde seçildiklerini" söylemesi üzerine Kamer Genç, "Ben 30 senedir politika içindeyim. Kimse benim karşımda mücadele edemez. Çünkü ben laik Türkiye Cumhuriyeti'ni dürüst bir şekilde savunan kişiyim" dedi. Başka bir partilinin 'Mehmet Ağar'ın yanında sen vardın' sözleri üzerine ise Genç, "Ben onun yanında yoktum. Sizde bu halka saygı olsa, bu halk beni 7 kez seçerek Meclis'e gönderdi. Halka biraz saygılı olun" diye konuştu. Kamer Genç, burnu kanayınca konuşmasını yarıda bırakmak zorunda kaldı.
Kongrede blok ve çarşaf liste tartışmaları sırasında kısa süreli arbedeler yaşandı. Blok liste ile seçime girme kararı alındı. Mazlum Arslan'ın seçimden çekilmesi üzerine Eczacı Kemal Bozkurt blok liste ile tek aday olarak seçime girdi. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER