Başbakan Tayip Erdoğan, Rize Vakfı tarafından yayımlanan "Vakıf Rize" dergisinde, Kasımpaşa'da dünyaya geldiği 26 Şubat 1954'ten Başbakan olduğu güne kadar ki hayatını anlattı.
İşte, Kasımpaşa'daki Piyale Paşa İlkokulu'ndayken, okul harçlığı için şeker satan Erdoğan'ın kaleminden ilginç notlar: "Yatılı okudum. Babam haftada 2,5 lira verirdi. Hafta sonlarında top sahalarına gider, su satardım. Yol parası vermemek için, Kasımpaşa'dan Eminönü'ne yürüyerek gider, nane, limon ve okaliptüs şekerleri satardım. Akşamdan bayat simit alırdım, anneciğim onu buhara yatırırdı. O zaman simit 10 kuruştu. Ben, 2,5 kuruşa tanesini alır, 5 kuruşa satardım. Ayrıca, okulda da kartpostal satardım. O zamanın parasıyla haftada 5 lira taksitle ilk kitabımı aldım."
"15 yaşındayken o günün parası ile bin liraya Camialtı Spor Kulübü'ne transfer oldum. Bir süre sonra İstanbul Genç Karması'na seçildim. Ancak rahmetli babam futbolun, eğitim hayatımı menfi etkileyeceğini düşündüğünden bana izin vermezdi. Hep gizli gizli oynardım. İstanbul genç karmasındayken veli muvafakatini imzalamadığı için Türkiye şampiyonasına gidemedim. İETT'ye daha sonra transfer oldum."
(Yeni Şafak)
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:49