Gündem
  • 25.2.2019 20:48

Erdoğan : IMF Başkanı'na, 'Bak Başkan' dedim..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat mitinginde konuştu. Erdoğan IMF ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu..

"IMF İLE İŞİMİZ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mali ve bütçe disiplininden sapmadan yatırımlara hız verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Son 17 senede Türkiye ekonomisini tam 3,5 kat büyüttük. 3 bin 500 dolardan kişi başına milli geliri 11 bin dolara çıkardık. İhracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 170 milyar dolara çıktı. Kamu borçlarının milli gelire oranını yüzde 60'tan yüzde 8,4'e düşürdük. IMF'ye borcumuz neydi biliyor musunuz? 23,5 milyar dolar. Bay Kemal diyor ki 'Şimdi yine IMF'ye giderler'. Bay Kemal, IMF'ye bu ülkeyi siz muhtaç ettiniz. Biz göreve geldik, kucağımızda 23,5 milyar dolar borcu bulduk. Davos'tayız. IMF'nin o zaman ki başkanıyla bakan arkadaşlarım da yanımda görüşme yaptık.

Kendisine şunu söyledim: 'Bak' dedim, 'Başkan, sen IMF'nin başkanısın, Türkiye'nin Başbakanı benim'. Siz alacağınızı bizden taksit taksit alıyor musunuz? Alıyorsunuz ama siz Türkiye'yi yönetemezsiniz. Sadece taksidinizi alırsınız o kadar. Bu ülkenin yöneticisi olarak biz size bunları veririz. Ne oldu? Biz taksitleri ödemeye devam ettik. Mayıs 2013, 23,5 milyar dolar borç ödemesi bitti, sıfırlandı. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok. Orayla da işimiz yok. Geldiler, bizden 5 milyar avro borç istediler biliyor musunuz? Arkadaşlar bana bunu sorunca 'Verin' dedim. Baktılar ki bu çılgın Türkler bu işi ciddiye aldılar, vazgeçtiler. Biz buyuz."

"310 BİNDEN FAZLA SURİYELİ MUHACİR GERİ DÖNDÜ"

Suriye'de güvenli bölgeler kurarak sekiz yıldır vatan hasreti çeken Suriyelilerin huzuru kalple topraklarına dönmelerini sağlayacaklarını belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Nitekim Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatıyla terörden arındırdığımız alanlara şimdiye kadar 310 binden fazla Suriyeli muhacir geri döndü. Sadece Münbiç'i güvenli hale getirdiğimizde buraya dönmeyi arzu eden 500 bin Suriyeli kardeşimiz bulunuyor. Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden temizlediğimizde inşallah bu sayı milyonları aşacaktır."

Güncellenme Tarihi : 25.2.2019 20:52

İLGİLİ HABERLER