ERDOĞAN: ''İNŞALLAH ZİRVE, AB'DE FARKLI BİR DÖNEMİN BAŞLAMISINA VESİLE OLUR''
KAYNAK : Haber Vitrini
BRÜKSEL - AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kopenhag'da verilecek tarihle yeni bir sürecin başlamasını istediklerini belirterek, ''İnşallah, 12 Aralık zirvesi AB'de gerçek anlamda farklı bir dönemin başlamasına vesile olur'' dedi.
Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Romano Prodi, AB Komisyonu Binası'nda yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
AB Komisyonu Başkanı Prodi, Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Erdoğan'ın TBMM'nin ve Türk halkının AB ile ilgili görüş ve düşüncelerini aktardığını ifade etti.
Prodi, kendisinin de AB Komisyon Raporu'nda belirtildiği gibi, Türkiye'nin kriterleri yerine getirmesi konusunda önemli adımlar attığı görüşünü ifade ettiğini belirtti.
Kopenhag'da verilecek tarihle yeni bir sürecin başlamasını istediklerini dile getiren Erdoğan, ''İnşallah, 12 Aralık zirvesi AB'de gerçek anlamda farklı bir dönemin başlamasına vesile olur'' dedi.
Erdoğan, bir gazetecinin, ''Ermeni soykırımını Türkiye kabul edecek mi'' sorusuna, ''Tartışma konusu olan bu konuda, her şeyden önce Ermeni soykırımı var mı, onun cevabını bulmak lazım'' yanıtını verdi.
AB Komisyonu Başkanı Prodi ise ''Türkiye'ye Kophenag'da tarih verecek misiniz'' şeklindeki soruya, ''Türkiye'nin, Kophenag kriterlerinin yerine getirilmesi konusunda eksikliklerinin olduğunu'' söyledi.
Türkiye'nin yaptığı reformlar konusunda AB Komisyonu'nun takdirini raporunda dile getirdiğini ifade eden Prodi, amaçlarının Türkiye ile birlikte çalışarak, ''Türkiye'yi AB'ye yakınlaştırmak'' olduğunu belirtti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:43