Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor

2 dk okuma
Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.






Erdoğan'dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.



Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:



"Milletimizin ve tüm İslam Alemi'nin dün gece idrak ettiğimiz mübarek Miraç Gecesi'ni tebrik ederek başlamak istiyorum.



Hayatımızın hayır, hasenat, ibadet ve bereketini çoğaltması dileğiyle bir kez daha milletimizin leye-i miracını tebrik ediyorum.



Dün Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatının 11. yıldönümüydü. Bu vesile ile merhum Erbakan hocamızı, rahmet, sevgi, minnet ve hasretle yad ediyoruz.



28 Şubat gününün bizim yakın tarihimizde bir başka anlamı, sembolü daha vardır. O da 28 Şubat darbesidir. Türkiye 28 Şubat 1997 tarihinde 27 Mayıs 1960'la başlayan darbeler silsilesinin postmodern diye tabir edilen yeni bir yüzüyle tanışmıştır.



28 Şubat darbesi tarihimizin kara sayfalarından biri olarak tarihimize kazınmıştır. Darbe şakşakçıların desteği ile ortaya çıkan 28 Şubat vakası tüm benzer olaylar gibi zaman içinde milli irade tarafından elbette tasfiye edilmiştir.



Türkiye'yi köken, mezhep, meşrep, siyasi görüş, hayat biçimi gibi fay hatlarına sıkıştıran müsebbipler yargıda hesabını vermiştir. 28 Şubat sürecinde yaptıklarının yanlarına kâr kalacağını düşünenlerin hesap günü gelip çattığında sergiledikleri pespayelik ibreti alemdir.



Daha sonra 27 Nisan, 15 Temmuz darbe girişiminin de milli irade tarafından adeta cevaplandırılarak adeta boğulmuş olması ülkemizde bir devrin kapandığının işaretidir. TSK artık darbe, cunta, bildiriyle değil sınırlarımızı korumadaki, sınır ötesi harekatlarındaki güçlü duruşu, başarıları ve etkisiyle gündem olmaktadır.



Ülkemizin son 1 asrında milli mücadele ve Kıbrıs Barış Harekatı sonrasındaki en büyük başarılar bu dönemde elde edilmiştir. Suriye'de, Libya'da, Karabağ ve işgal altındaki toprakları için mücadele eden Azerbaycan'ın yanında yer almamız ülkemizin ve TSK'nın tarihine altın harflerle geçen zaferlerdir.



Ordusu, devletinin ve milletinin emrinde olmayanların kendi içinde birlik, beraberliğini sağlayamayanların sonuçta hem istiklallerini hem geleceklerini kaybettikleri dönemde Türkiye siyasi, ekonomik, diplomatik olarak yükselen bir güç sıfatıyla dünyadaki yerini almıştır. Temennimiz darbe ve darbe girişimlerin siyasi ve sosyal ayağını teşkil eden kesimlerin aynı yerli, milli, sivil, vizyoner yaklaşıma kavuşmalarıdır.



15 Temmuz darbe girişimi gecesi, sonrasında yaşadıklarımız bu kesimlerin henüz demokratik olgunluğa ulaşamadıklarını ortaya koymuştur. İnsanlarımızın inancı ve değerleriyle mücadelesini aksi yöndeki tüm iddialar, beyan ve şovlarına rağmen bilinç altlarında hala sürdürenler var. Ellerine fırsat geçtiğinde neler yapabileceklerine ilişkin birçok emareye sıkça rastlıyoruz."



 




Bu haber 850 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan ile Bin Selman arasında kritik Gazze görüşmesi!
Gündem

Erdoğan ile Bin Selman arasında kritik Gazze görüşmesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştü. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alınırken, Erdoğan İsrail'in Gazze Barış Planı'nın ikinci aşamasına ilişkin yol haritasına eksiksiz uyması gerektiğini vurguladı.

Habervitrini10304 Görüntüleme
İstanbul ve çevresine sağanak yağış yeniden geliyor
Gündem

İstanbul ve çevresine sağanak yağış yeniden geliyor

Meteoroloji, yeni haftanın hava durumu tahminini paylaştı. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, İstanbul ve çevresi için perşembe günü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Ege'de ise kuvvetli rüzgar bekleniyor. İşte haftaya dair hava durumu tahminleri ve tüm detaylar...

Habervitrini13551 Görüntüleme
 İstanbul-Ankara hattında ara duraklar kaldırılıyor
Gündem
#Ankara#istanbul#Yaşam

İstanbul-Ankara hattında ara duraklar kaldırılıyor

Şehirlerarası otobüs taşımacılığında kasım ayından itibaren yeni bir dönem başlayacak. İstanbul-İzmir hattında uygulanan ekspres sefer modeli bu kez İstanbul-Ankara güzergahında devreye alınacak. Ara duraklara uğramayacak otobüslerle yolculuk süresinin kısaltılması hedefleniyor.

Habervitrini10591 Görüntüleme
Yeni parti AHBAP'ın yüzde 5'i kadar bağış toplayabildi.
Gündem

Yeni parti AHBAP'ın yüzde 5'i kadar bağış toplayabildi.

Söz konusu 5 günlük dilimde bağışta bulunan vatandaş sayısı 113 bin 678’e ulaştı. Kasanın 240 milyon 305 bin 252 TL’lik bir miktara kavuştuğunu belirten Yeni Parti, topu topu 5 milyon dolar toplayabildi.

Habervitrini14938 Görüntüleme