Ekonomi
  • 27.1.2023 20:41

Erdoğan: Karadeniz gazını martta evlere veriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadenizde keşfetilen doğalgaz rezervinin kullanım çalışmalarının sürdüğünü, gazın mart ayı sonunda söz verildiği gibi hanelere ulaştırılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik’te Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Altın Madeni Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı burada Türkiye'nin enerji sektöründe son dönemde attığı tarihi adımlara değindi.

Karadeniz'de yapılan tarihi doğalgaz keşfini hatırlatan Erdoğan, gazın kullanımına ilişkin de bir müjde verdi.

Cumhurbaşkanı, Karadeniz gazının kullanım tarihi için mart ayını işaret etti.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Doğalgazı 703 yerleşim yerimize yaygınlaştırdık"

Kalkınmanın temel alt yapısını oluşturan eğitim, sağlık, ulaştırma, haberleşme, enerji gibi alanlarda sadece 20 yılda katettiğimiz mesafe gerçekten takdire şayandır. Enerjide yeni boru hatları, arama sondaj faaliyetleri, yenilenebilir enerji kaynakları ile kendi hikayemizi yazıyoruz.

Hükümete geldiğimizde sadece 5 ildeki 57 yerleşim yerinde kullanılan doğal gazı bugün 81 ilimizdeki 703 yerleşim yerimize yaygınlaştırdık. Böylece nüfusumuzun yüzde 85'ine yakını doğal gaza kavuştu.

Birileri güneş ve rüzgar enerjisini yeni yeni keşfede dursun biz yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5'inci, dünyada 12'inci sıraya yükseldik.

 

"Karadeniz gazı martta evlerde"

Filomuza kattığımız sondaj ve sismik araştırma gemilerimizle dünyanın en geniş filosunu kurduk. Milli imkanlarla yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde Karadeniz'de 710 milyar metreküplük ülkemizin en büyük doğal gaz rezervi keşfini yaptık.

Değeri 1 trilyon dolara ulaşan bu doğal gazı milli şebekemize bağlamak için 50'nin üzerinde gemi ve 10 binin üzerinde personel şu anda harıl harıl çalışıyor.

İnşallah milletimize taahhüt ettiğimiz şekilde mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz.

Adana ve Cizre'de yaptığımız keşiflerle petrol üretimimizi artırdık. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşası da aralıksız devam ediyor. Bu sene içerisinde nükleer güç santralimizin ilk ünitesinde elektrik üretimine başlıyoruz.

Rabbimizin bizlere bahşettiği hangi enerji kaynağı varsa, bir yolunu bulup ülkemiz ekonomisine kazandırmanın gayretindeyiz. Petrol, doğal gaz ve madencilik alanlarda karşılaştığımız onca engele ve sabotaja rağmen elde ettiğimiz başarıları ayrıca değerli buluyoruz. Nitekim temel göstergelere bakmak bile Türkiye'nin bu başlıklarda nereden nereye geldiğini görmek için kafidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz gazını martta hanelere veriyoruz
 

Güncellenme Tarihi : 27.1.2023 19:47

İLGİLİ HABERLER