Gündem
  • 29.11.2017 20:18

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun belgelerine sert çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert yanıt geldi. Erdoğan, "Dün grup toplantısında çıktı, yurt dışındaki bir şirkete şu kişi şu kadar milyon dolar para gönderdi diye bir takım yine sözler söyledi. Elindeki bir tomar kağıdı sallayarak da ‘işte dekontları da bunlar’ dedi.

Tabi dekont dediği kağıtları, ne gazetecilere ne adli makamlara vermedi. Avukatlar hemen anında kendisine bunu ilgili savcılığa lütfen veriniz, medyaya veriniz dedi. Ve o kağıtların ne olduğunu şimdilik bir kendisi, bir de onları bu zatın eline tutuşturanlar biliyor. Tabi bu zatın ilk iftira atışı değil" diye konuştu.

Erdoğan, "Aslında ticaretle uğraşan birisi yurtiçinde de yurtdışında da şirket kurar satar para havale eder alır. Bu 5 isim, asla o zikrettiği şirkete veya yere para göndermiş de değil. Tam aksine, mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi, oraya para gitmedi. Burada ismi geçen kardeşlerim, eniştem, dünürüm ve diğerleri, üst düzeyden zaten davalarını açacaklar ve hukuki olarak bu işin mücadelesini verip, yakasından bu adamın düşmeyecekler" dedi.

 “ANLADIN MI KEMAL?”

İktidara geldik, gördük ki 76 şehrimizde içme suyu sıkıntısı yaşıyor. Bu sefer Veysel hocamızı DSİ’nin ardından da bakanlığın başına getirdik. Hamdolsun 81 vilayetin tamamında içme suyu meselesini büyük oranda çözdük. Sadece içme suyu değil her alanda tarihi projeleri hayata geçiren bir ülke haline geldik. Yollar, köprüler, trenler, barajlar, konut, işyerleri, havaalanları, artık evinden yarım saat mesafede havaalanına gidiyorsun. Ondan sonra da ülkemin ücra köşesinde 1 saat 20 – 40 dakikada ulaşma imkanına kavuştuk. Batıda ne varsa doğuda o var, güneyde ne varsa kuzeyde o var. eskiden baraj gibi işleri yabancı firmalar yapardı. Çünkü ülkemizin birikimi çok sınırlıydı. Biz altyapı yatırımlarında da yerli ve milli bir anlayışı öne çıkardık. Anladın mı Kemal?

Artık en iddialı projeleri dahi, kendi müteahhitlerimizle mühendislerimizle yapabiliyoruz. İstanbul’daki yeni havalimanı bunun en çarpıcı örneklerinden biridir. Dünyada müteahhit hizmetlerinde Çin’in ardından ikinci sıraya yerleştik. Müteahhitlerimizin projeleriyle karşılaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. AK Parti iktidarları döneminde hizmete alınan baraj sayısı 508’dir. Ki sayın Eroğlu teferruatıyla verdi. Çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bu barajlarla hem içme suyu hem de tarımsal sulama konularında çok önemli mesafeler kat ettik.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2017 20:50

İLGİLİ HABERLER