Gündem
  • 15.4.2012 17:34

Erdoğan kimi Taksim'de anırmaya çağırdı?

Başbakan Erdoğan, Tekirdağ’da AK Parti İl Kongresi ile toplu açılış töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu
İşte Erdoğan’ın o konuşması
:Bazıları bu ülkede TBMM iradesini, millet egemenliğini tanımadı. Ne dediler “egemenlik bizimdir” dediler tankları yürüttüler. Bunlar milletin iradesini her zaman küçümsediler. CHP son seçimlerden önce zihniyeti neydi, “Ordu göreve” diyorlardı. Sizin demokrasiyle ne alakanız var.

Etnik ayrımcılık yapmıyoruz: 75 milyona TC vatandaşı diye bakıyoruz. Bir yabancı buralara geldiği zaman İstanbul'u farklı Erzincan'ı farklı görmeyecek. Eksiklerimiz var hepsini tamamlayacağız. Edirne'de tarihi eserleri biz onardık. İhmal edilen bölgeye hizmet götüreceğiz.

Dini milliyetçilikte yapmayacağız: Çünkü bizde sadece müslümana hizmet yok. Hangi dine inanırsa inansın onların güvencesi Ecdadımız, bu hrisyandır bu Musevidir demedi hepsini koruma altına aldı. Biz onlarda çok geriyiz.

'SABAH ERKEN KALKAN DARBE YAPAMAYACAK'

Bu ülkenin geriye götürülmesine tahammülümüz yok.
Milli iradeyi ayaklar altına alanlar er ya da geç hesap verir. Er ya da geç mahkeme önüne çıkar, adalete hesap verir. Hiç kimse hukuk önünde imtiyazlı değildir. Bu ülkenin evlatlarına zulüm edenler gün gelir hesap verirler. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye artık sabah erken kalkanın darbe yapabileceği bir ülke değildir.

"GEÇMİŞİN KARANLIK NOKTASI KALMAYACAK"

Türkiye’nin geçmişinde hiçbir karanlık noktanın kalmasını istemediklerini vurgulayan Erdoğan, 28 Şubat’la ilgili soruşturmaya da değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yapanın yanına kar kalmasın istiyoruz. 28 Şubat ilgili soruşturma, asla ve asla bir intikam duygusu ile yürütülmeden, demokratik bir ülkede hukukun üstünlüğünün esas olduğu sistemde olduğu şekilde başladı ve o şekilde devam etti. 12 Eylül’de meydanlarda ne dedik? ’Güçlünün hukuku değil, hukukun güçlü olduğu bir Türkiye getireceğiz’ dedik. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğü olduğunu ispat edeceğiz dedik. 12 Eylül davasında sıraya girenler 28 şubat konusunda ’intikam’ kelimesini telaffuz etmesi münasebetsizlik, talihsizlik, ikiyüzlülüktür. 12 Eylül’de zarar gördüğü için hesaplaşacaksın, 27 Mayıs, 28 Şubat’ta hukuk önünde hesaplaşmasına bakmayacaksın. Bu iki yüzlü siyasettir. CHP, 28 Şubat davasına müdahil olacağını açıklasın. Bu soruşturmanın hayırlı olması temennisinde bulunsun. Bunu yapmaz, yapamaz. Partimizde ilgili kapatma davası açıldığında CHP Lideri ’Ankara’da yargıçlar var’ dedi. Bir lehte açıklamalarını duymadım. Bunların demokrasi anlayışı bu. Buradan söylüyorum. Hiçbir siyasi partinin kapatılmasına asla ve asla taraftar değiliz. Hangi siyasi parti olursa olsun. Gerçek kişi ile tüzel kişiyi ayıracaktın. Ceza vereceksen suçu işleyene ver, tüzel kişiliğe değil. Bu işte Tayyip Erdoğan varsa bana ver, 21.5 milyon insanın partisini kapatıyorsun. Bunlar çanak tutup ardından müdahaleden çıkar sağlamaya çalıştılar. Müdahale ile iktidara gelip Anıtkabir’den geçerken orduyu göreve çağırdılar. Böyle siyaset olmaz. Genel Başkanlık başka, çarkçı başılık başkadır."

ERDOĞAN: KILIÇDAROĞLU İKİYÜZLÜ SİYASET YAPIYOR

12 Eylül'le hesaplaşacaksın. 28 Şubat için intikam diyeceksin, bu iki yüzlü siyasettir.

Bizim partimize kapatılma davası açıldığında 'Ankara'da yargıçlar varmış' demişlerdi. Biz ise hiçbir siyasi partinin kapatılmasına taraftar değiliz. Bizim tezimiz gerçek kişi ile tüzel kişiyi ayırmaktır.

Genel başkanlık başkadır çarkcı başılık başka. Soluna dönüyor '27 Mayıs olmamalıydı' diyor, 'Sabahattin Ali'yi CHP öldürttü' diyor. Sağına dönüyor 'geçmişimizle gurur duyuyoruz' diyor. İnanın rüzgar gülü bile bu kadar dönmez.

"BİZİM PARTİ KAPATMAK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK"

BDP ikide bir çıkıp partilerini kapatmak için çalıştığımızı iddia ediyor. Yok öyle bir şey. Samimi olun. Partileri kapatmanın engellenmesi için getirdiğimiz yasa teklifi görüşülürken Meclis'i terk ettiniz.

"EŞEK GİBİ ANIRIRIM' DİYENLER OLDU"

AK Parti iktidarının, on yıllar boyunca Türkiye’ye, Türkiye ekonomisine, sosyal hayata musallat olan kronik enflasyonu ortadan kaldırdığını ifade eden Erdoğan, ”Biz ne dedik? 6 sıfırı kaldıracağız dedik. Ne dediler? yapamazsınız. Hatta ’Taksim Meydanı’na çıkar eşek gibi anırırım’ diyenler oldu. Hatta köşe yazarlarından bu şekilde diyenler oldu. Şu anda utanmadan, sıkılmadan hala bu iktidara saldırıyor. Önce sen çık Taksim Meydanı’nda bir anır bakalım, görelim. 6 sıfır gitti enflasyon patladı mı? Tam aksine çatladı. Tam aksine düştü ve tek haneli rakama düştü. Paramız kişilik kazandı” dedi.

PLAKASIZ MOTOSİKLET ALARMI

Öte yandan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başbakan Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle son iki günden beri kentte olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik güçleri Erdoğan’ın geçeceği güzergah üzerindeki yollarda park eden araçları kaldırdı. Şehirde terk edilmiş binaları kullanan madde bağımlıları tek tek toplandı. Başbakan Erdoğan’ın toplu açılış yapacağı Valilik binası önündeki Tuğlalı Park’ta unutulan sahipsiz motosiklet, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Plakasız motosikletin sahibinin belirlenememesi üzerine özel bomba uzmanları tarafından kontrol edilen motosiklet çekici ile alandan götürüldü.

TÜPLER SÖKÜLDÜ

Başbakanın toplu açılış yapacağı parkta bulunan Zübeydehanım Çay Bahçesi kapatıldı. İşyerinde bulunan tüpler söküldü. Bölgede bomba uzmanı köpekler tarafından geniş çaplı bir arama yapıldı. Kongrenin yapılacağı salonun çatısına keskin nişancılar yerleştirildi.

İZDİHAM YAŞANDI

Kongrenin yapılacağı Tekirdağ Atatürk Spor Salonu’na giden partililer, araçlarını park ettikten sonra güvenlik kontrolünden geçti. Daha sonra salonun avlusuna ulaşan partililer burada kongre kartlarını gösterip üstleri arandıktan sonra ikinci bölüme alındı. Giriş sırasında izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Partililer son olarak salona girmeden önce bir kez daha kimlik ve üst aramasından geçirildi.
 

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:46

İLGİLİ HABERLER