Gündem
  • 16.3.2021 20:58

Erdoğan: Kimin eli kimin cebinde belli değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kararlılığının devam ettiğini, taviz verilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ile düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Doğu Akdeniz'deki son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin kararlılığından taviz vermediğini belirtti.

Mısır'la ilgili konuşan Erdoğan, Mısır halkının Türkiye ile bir sorununun bulunmadığını ifade etti.

"KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL"

Suudi Arabistan'la Yunanistan'ın yaptığı ortak tatbikata da değinen Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili, "Suudi Arabistan'ın da burada Yunanistan'la ortak tatbikat olayı söz konusu. Diğer taraftan da Suudi Arabistan'ın Türkiye'den SİHA talebi var. Kimin eli kimin cebinde belli değil." dedi.

"TÜRKİYE, BÖLGEDE KARAR VERİCİ KONUMDADIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Doğu Akdeniz'deki son durumla ilgili açıklamaları şöyle:

"Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kararlılığı devam etmektedir. Bu konuda çok ciddi açıklamaları Dışişleri Bakanımız yaptı. Bunun yanında Savunma Bakanlığımızın yaptığı açıklama yaptı. Mısır halkının bu noktada bizimle ters düşmesini düşünmüyorum. Şu anda atılan adımlar, bir geçici sanki yanlışlığın tezahürü gibime geliyor bana. Suudi Arabistan'ın da burada Yunanistan'la ortak tatbikat olayı söz konusu. Diğer taraftan da Suudi Arabistan'ın Türkiye'den SİHA talebi var. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Türkiye bölgede karar verici konumdadır."

Güncellenme Tarihi : 16.3.2021 20:31

İLGİLİ HABERLER