Gündem
  • 4.9.2007 19:48

ERDOĞAN : KİMSE KARŞIMA "SU SORUNU VAR" DİYE ÇIKMASIN

ANKARA (CİHAN)-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen yıl baş gösteren kuraklık nedeniyle belediye başkanlarını toplayarak, "Kimse benim karşıma su sorunu var diye çıkmasın'' şeklinde uyardığı ortaya çıktı.

İstanbul'da belediye başkanlığı yaptığı dönemde yaşanan sorunu çözmesiyle bilinen Başbakan Erdoğan'ın, 2006 yazından itibaren başlayan kuraklık sebebiyle özellikle İç Anadolu'daki belediye başkanlarını toplayarak yaşanabilecek su sorununa karşı herkesin tedbirli olmasını istediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın söz konusu toplantıda, "Kimse benim karşıma su sorunu var diye çıkmasın" şeklinde belediye başkanlarını ikaz ettiği bildirildi. Ancak kuraklığın bu yıl kendini iyice göstermesi ve yağışların az olması sebebiyle ortaya çıkan su sorunu karşısında Başbakan Erdoğan bu seferde İstanbul'da su sorununu İSKİ'nin başına getirerek çözdüğü Veysel Eroğlu'nu bakan yapmakta buldu.

Adı her ne kadar Çevre ve Orman Bakanı olarak geçsede geçtiğimiz dönem genel müdürlüğünü yaptığı DSİ'nin kendisine bağlanacak olmasından ötürü Veysel Eroğlu'nun adı şimdiden ''Su Bakanı''na çıkmaya başladı. Adı Çevre ve Orman Bakanı olarak açıklandığı gün Eroğlu, ''İstanbul ve Ankara'nın su sorunu çözülecek'' şeklinde açıklama yaparak, yapacağı çalışmalarında neler olacağının sinyallerini vermişti.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu'na DSİ'nin başındayken yaptığı çok sayıda barajdan ötürü ''Yeni barajlar kralı'' şeklinde lakapta takılmıştı. Eroğlu'nun seçim öncesi gittiği yerlerde vatandaşların en çok kendisinden baraj ve gölet talebinde bulunduğu biliniyor. Kuraklığın yaşandığı özellikle İç Anadolu bölgesindeki bir çok yerden Veysel Eroğlu'na bakan olarak adının açıklanmasının ardından ''baraj ve gölet'' taleplerinin arttığı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER