Gündem
  • 23.1.2015 17:11

Erdoğan Kralın cenaze törenine katıldı

Kral Abdullah bin Abdulaziz'in cenaze namazının kılınacağı İmam Türki bin Abdullah Camisi'ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Kral Selman bin Abdulaziz'e başsağlığı diledi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Şeyhi Temim bin Hamed al-Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katılımıyla Abdullah bin Abdulaziz'in cenaze namazı kılındı.

ZİYARETLERE DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya'daki temaslarını tamamlayarak, dün vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in cenaze törenine katılmak üzere Riyad'a geçti.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da kaldığı otelden ayrılırken, basın mensuplarına seyahat programına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in cenaze törenine katılmak üzere Riyad'a gideceğini, ardından Cibuti ve Somali ziyaretlerine devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kralın ölüm haberi üzerine mecburen Suudi Arabistan'a, Riyad'a gitme kararı verdik. Şu anda oraya gidiyoruz. Fakat programlarımızı yine icra edeceğiz. Cibuti, Somali, oralara da gideceğiz" diye konuştu. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:41

İLGİLİ HABERLER