Gündem
  • 24.10.2020 15:55

Erdoğan : Macron'un aklından zoru var tedavi edilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a ağır sözler: Tedaviye ihtiyacı var.

MACRON'A ÇOK SERT SÖZLER

Macron denilen zatın İslam ile, Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir? Öncelikle bir akli noktadan kontrol... İkide bir Erdoğan'la uğraşıyorsun. Erdoğan'la uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten şurada 1 yıl sonra seçim var. 1 yıl sonra akıbetini göreceğiz. Fransa'ya bir şey kazandıramadı ki kendisine bir şey kazandırsın.

Azerbaycan'daki felaketlerin ardında bunlar var. Minsk 3'lüsünün içinde yer alıyorsunuz. Bugüne kadar ne yaptınız? Azeri topraklarını işgalden kurtardırnız mı? Sadece Ermenilere silah gönderiyorsunuz ve bununla barış tesis edeceğinizi düşünüyorsunuz. edemezsiniz, çünkü dürüst değilsiniz.

Evleri bomba yemiş olan Nigar kızımızı dün izledim. Nigar kızımız orada dertlerini anlatıyor, ve tabi gözleri yaşlı. Biz inşallah onları gözleri yaşlı bırakmayacağız.

Azeri kardeşlerimiz bu mücadeleden zaferle çıkacaklar. Azeri kardeşlerimiz katledilirken gözleri kapalı, dilleri bağlı, kulakları sağır şekilde bekleyenler vardı. 'Çatışmalar dursun' açıklaması riyakarlığın dik alasıdır. 2 devlet 1 millet olduğumuz Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını özgürleştirme mücadelesine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bunlarda özgürlük yok, laiklik diye de bir şey yok. Hep yalan. Yalan, yalan, yalan.

Bunun adı özgürlük değil, İslam düşmanlığıdır.

Batılı için Müslüman Türk'tür, aynı şekilde Türk de Müslüman'dır.

"Erdoğan ile uğraşmak sana birşey kazandırmaz"

Hele hele Marron denen zatın İslam ile derdi nedir? Bunun bir defa Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden inanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir? Öncelikle bir akli noktadan kontrol. İki de bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana birşey kazandırmaz. Seçimlerde akıbetinin ne olduğunu göreceğiz. Fransaya birşey kazandıramadı ki kendine kazandırsın. Bizim ilkeli tavırlarımız bundan sonra da aynen devam edecektir.

"Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını özgürleştirme mücadelesinde her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" 

Şu anda Azerbaycan'daki felaketlerin arkasında bunlar var. Bu işgallerin arkasında bunlar var. MİNSK üçlüsünün içerisinde yer alıyorsun bugüne kadar ne yaptınız? İşgalden Azeri topraklarını kurtardınız mı? Hayır, sadece Ermenilere silah gönderiyorsunuz ve Ermenilere gönderdiğiniz silahlarla barış tesis edeceğinizi sanıyorsunuz, edemezsiniz çünkü dürüst değilsiniz. Türkiye bu kardeşlerinin yanında yer aldı bundan sonra da yer almaya devam edecek. Evleri bomba yemiş olan Nigar kızımızı televizyonda izledim ve Nigar kızımız oradan dertlerini anlatıyordu gözleri yaşlı. Biz onları gözleri yaşlı bırakmayacağız. Azeri kardeşlerimiz bu mücadeleden zaferle çıkacaklar. Dün Azerbaycan toprakları işgal edilip Azerbaycanlı kardeşlerimiz katledilirken gözleri görmeyen,  kulakları sağır şekilde bekleyenler vardı. İki devlet bir millet olduğumuz Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını özgürleştirme mücadelesinde her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

"Bunun adı düpedüz İslam düşmanlığıdır"

Avrupa'da tırmanan İslam düşmanlarının her gün yeni emareleri ile karşılaşıyoruz. Almanya'da bir camiye yüzlerce polisle yapılan baskının izahı olamaz. Bunun adı İslam düşmanlığıdır. Bunun benzerini Müslümanlar olarak biz Hıristiyanların mabedlerine yaptık mı? Yapmadık ve yapmayız. Bunların liderleri ile görüştüğümüz zaman, nasıl oldu ya, olmaz böyle birşey hemen buna başladılar. Bütün kayıtlar ortada biz kayıtlarla konuşuyoruz. Onlarda özgürlük diye birşey yok. Laiklik diye birşey de yok. Hep yalan, güya özgürlüğün ve laikliğin kalesi Fransa'da peygamber efendimize hakaret eden karikatürlerin binaların üzerine yansıtılması en sefilinden basitliktir.

"Avrupa Müslümanlara karşı açtığı cepheyle aslında kendi sonunu hazırlıyor"

Avrupa'daki her İslam düşmanlığının aynı zamanda Türk düşmanlığı olduğunu da aklımızdan çıkarmamalıyız. Batılı için Müslüman Türk'dür, aynı şekilde Türk Müslümandır. Avrupa faşizmi yeni bir safhaya geçmiştir. Avrupa Müslümanlara karşı açtığı cepheyle aslında kendi sonunu hazırlıyor.

Biz Türkiye olarak her konuda olduğu gibi bu hususta da sonuna kadar Hakk'ın hakikatin mazlumun yanında yer almayı sürdüreceğiz. Avrupa'daki 6 milyonu aşkın vatandaşımızın huzurlu bir şekilde yaşaması için her türlü gayreti göstermekte kararlıyız.

Türkiye'nin son 18 yılında gerçekten destansı yatırımlara projelere imza attık. Sadece Kayseri'de geçtiğimiz 18 yılda bugünkü rakamla 30 milyar eski rakamla 30 katrilyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Kayseri sahip olduğu imkanlarla sadece kendisinin değil bölgesindeki tüm şehirleri de besliyor, destekliyor, geliştiriyor.

 

Güncellenme Tarihi : 24.10.2020 15:05

İLGİLİ HABERLER