Gündem
  • 13.4.2023 11:19

Erdoğan : Millet LGBT'li sapkınlara yol vermez, seçim ilk turda biter

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim ilk turda biter' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı ortak canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ahmet Hakan'ın "İlk turda bu iş biter mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin işi zora sokmadan bitireceğini düşünüyorum" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK, KANAL D ortak yayınında gündeme yönelik gazetecilerin sorularını yanıtladı.

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazanacaklarından emin olduklarını belirtti.

Ahmet Hakan'ın "İlk turda bu iş biter mi diyorsunuz yoksa ikinci tura kalma ihtimalini gözetiyormusunuz?" sorusunu cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Milletimiz bu işi zora sokmayacak"

"Milletimizin işi zora sokmadan bitireceğini düşünüyorum. Deprem bölgesinde Bağcılar'da gördük. İnşallah milletim hiç işi zora sokmayacaktır diye inanıyorum. Bir taraftan mitingleri yapacağız, bir taraftan ben açılışları yapacağım. Süreci son ana kadar devam ettireceğiz."

"Meydanların dili bize yürüyün diyor, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyor"

"Seçimi yaparsın, hakikaten kabinede öyle ya da böyle birilerine diğerlerinden yer vermek, bu alibilir. Ama bir şeye dikkat etmek lazım. Parlamentoya girebilmişse, parlamentodan seçeceğiniz bir kişi milletvekili olamıyor. Bakanlıktan öte, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı diyorlar, bu daha da öte. Şimdi bunlar parlamentoya da giremeyecekler. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı veriyor ya. Partilerin genel başkanları parlamentoya girme şansları olmuyor. Şu anda bizim bütün yaptığımız ki bu dönemlerde anketlere şu deprem sebebiyle güven de olmaz ama bizim bütün anketlerimizin dışında, yaptığımız açılış törenleri vesaire. Meydanların dilini herhalde mevcutların içinde herhalde bu fakir anlar. Açılışlar bizim doğal mitinglerimizdir. Meydanların dili bize yürüyün diyor, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyor."

"Türkiye bu seçimle beraber Batı'ya mesaj verecek"

"AKPM'den bir grup gelmiş. Bugün ben onları Binali Bey'e havale ettim. Binali Bey'le görüşsünler dedim. Bizim mâlum diğer programımız vardı. Binali Bey 'Bunlar bizimle otelde görüşmek istiyorlar' dedi. 'Binali Bey biz CHP değiliz, bunlar eğer bizimle görüşmek istiyorlarsa, daha önce geldiler, biz seçim karargahında görüştük, sen bunları partiye davet et, gelsinler partide görüş' dedim. otelde ne işimiz var bizim? Bizim yerimiz var, partimiz var. Batının bizimle ilgili hesabı var. Macron niçin Çin'e gitti? Çok mu muhabbeti vardı? Şu anda La Pen, Macron'un önüne geçmiş. Türkiye bu seçimle beraber Batı'ya mesaj verecek. Bu ülke terörle mücadele ederken, ekonomi politikalarını belirlerken Batı ne der diye bakmıyor. Biz şu anda işimize bakıyoruz. Savunma sanayinde yüzde 20'den yüzde 80 yerliliğe çıktıysak başarının adımıdır. Batı Erdoğan'a karşı olduğunu söylüyor. Erdoğan'a karşı aldıkları bu cephe benim milletime karşı aldıkları cephedir. Benim milletim bu oyunu 14 Mayıs'ta bozacaktır."

"Bunlar dış mihrakların kuklaları"

"Bunların söylediği sözler o denli hakaret eden bırak bakan olmayı, milletvekili dahi olamaz dedikleri kişiyi listelerinde en uygun yerlere koydular. Bunlar diyelim ki bize ihanet ettiyse şimdi demek ki ihanet sırası onlarda. Onlara da gereken ihaneti yapacaklardır. Bizim de onlardan zaten beklediğimiz bir şey olmadığı gibi de biz gitmek isteyene zorla dur demedik, demeyiz, kapıyı açtık. Bunlar dış mihrakların siparişiyle bir araya gelen kuklalar."

"LGBT gibi sapkın akımların ülkemizde varlık göstermesine, milletimize dayatılmasına izin vermeyeceğiz"

"Aile bizim kutsalımız. Bu kurumun korunması önceliğimiz. Anayasal değişiklik yapacak kadar konuya sahip çıkıyoruz. Aile yapımızı, kadınları, çocukları korumak için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Kazanımlardan geri gitmek mümkün değil. Bizim mücadelemiz kazanımlardan geri düşürecek sapkın akımlardır. Yani LGBT gibi sapkın akımların ülkemizde varlık göstermesine, milletimize dayatılmasına izin vermeyeceğiz. Tacizci, tecavüzcü CHP teşkilatından olunca bunların ağzını bile bıçak açmıyor. Partisindeki taciz, tecavüzleri örtmek için gösterdikleri çabanın onda birini kadın haklarında göstermeyenler bize söz söyleyemez."

Güncellenme Tarihi : 13.4.2023 11:56

İLGİLİ HABERLER