Gündem
  • 27.1.2022 00:25

Erdoğan : MİT Hablemitoğlu'nun katil zanlısını Ukrayna'da yakaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Hablemitoğlu suikastinde yeni gelişme..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde suikaste uğrayan Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısının MİT tarafından Ukrayna'da bulunduğunu açıkladı.

Hablemitoğlu Suikastının Üzerinden 18 Yıl Geçti - Memurlar.Net

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında Hablemitoğlu suikastiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Merhum Hablemitoğlu FETÖ'nün kadrolaşma çalışmalarını anlattığı kitabı yayınlayamadan öldürüldü. Necip Habletmitoğlu'nun katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır'ı MİT Ukrayna'da buldu." ifadelerini kullandı.

Bir suikastla güç gösterisi – Gerçek Hayat

Bunu ilk defa bu programda açıklayacağım. MİT uzunca süredir bu suikastın katil zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır'ın izini sürüyordu.

Şengül Hablemitoğlu: Bizim olay mahalline ilk gelenler şimdi gözümün önüne  geliyor | Independent Türkçe

Bu şahıs kırmızı bültenle aranıyordu. Kaçtığı yurtdışında 2015 yılından itibaren FETÖ medya organlarına verdiği röportajlarında da ülkemiz aleyhine asılsız iddialarda bulunuyordu.

Necip Hablemitoğlu cinayeti: Firari zanlı Bozkır ilk kez konuştu

İstihbaratımız Ukrayna'da saklandığını tespit etti ve bu şahsın yakalanarak ülkemize getirilmesi konusunda Zelenskiy ile de, önceki devlet başkanlarıyla da konuştuk. Bu kişi cinayetin zanlısı olarak ülkemiz yargısına hesap veriyor. Bu iş neticelendi, FETÖ'yle irtibatı dışında DEAŞ'a silah ve mühimmat temin ettiği de bilinen birisi. Bu kişinin yakalanıp ülkemize getirilmesi geçmişteki faili meçhul cinayetleri aydınlatma konusundaki kararlılığımızın da ispatıdır.

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu | Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc

Güncellenme Tarihi : 27.1.2022 00:44

İLGİLİ HABERLER