Gündem
  • 8.4.2019 16:45

Erdoğan Moskova'da konuştu: Yeni hedeflere kilitleniyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin açıklamalarda bulundu. İki lider bölgesel işbirliğine ve ticaret hacmi hedeflerine dikkat çekti. Açıklamaların ardından üst düzey işbirliği toplantısına geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki ikili görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamanın ardından üst düzey işbirliği toplantısına geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Üst düzey işbirliği konseyimizin 8. toplantısı nedeniyle Moskova'da bulunmaktan büyük keyif duyuyorum.

Az evvel yaptığımız ikili görüşmede bölgesel ve uluslararası meselelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Şimdi hep birlikte genel bir değerlendirmede bulunacağız. İkili ticaret hacmi için hedefimiz 100 milyar dolara ulaşmaktır. Gelecek dönem için yeni hedeflere kilitleniyoruz.

Putin'in açıklamalarından satır başları:

Astana sürecinin garantörleri Rusya ve Türkiye olarak Suriye’de gerginliğin düşürülmesi için büyük çaba gösteriyoruz.

Karma ekonomik komisyonun eşbaşkanları arasında da bir toplantı yapıldı. Geçen sene bizim ticaret hacmimiz 25.5 milyar dolar seviyesine ulaşmıştı. Ticareti artırma amacına mevcut engellerin kaldırılması faydalı olabilir.

Rusya ve Türkiye arasında enerji arasındaki işbirliği stratejik seviyeye ulaşmıştır. Rusya'nın Türkiye tüketicilerine doğalgaz sevkiyatını artırmasında Türk Akımı projesi etkili olacaktır. Kararlaştırdığımız gibi bu yıl sonunda projeyi tamamlamak istiyoruz.

Diğer proje Akkuyu Santrali'nin inşa edilmesi. 2023 yılında birinci santrali tamamlamak istiyoruz. Bu projeyi hızlandırmak için Türk yatırımcılarla anlaşmayı tamamlamak lazım. Askeri sanayi ve savunma alanında işbirliğimiz var. Gündemimizde S-400'lerin sevkiyatının tamamlanması var.

İnsani alanda da ilişkilerimiz gelişmektedir. Bu karşılıklı turizmi artıracaktır.

Güncellenme Tarihi : 8.4.2019 16:46

İLGİLİ HABERLER