Gündem
  • 6.12.2022 23:59

Erdoğan : O terörist dostlarınıza söyleyin: Kobani bitti!

Başkan Erdoğan: O terörist dostlarınıza söyleyin: Kobani bitti!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan konuşmasında, "Terörist dostlarınıza söyleyin Türkiye artık onlar için bereketli bir yer değil. Türkiye'ye girdikleri an burada boğulacak. Kobani bitti... İdlib'de, Kobani'de bütün buralarda gereken tedbirlerimiz neyse her an alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız." ifadelerini kullandı.

Herkes ne yaptığına baksın, ne yapacağına baksın. Hatırlayın 2018 ağustosunda ülkemiz ekonomiyi yok etme tehditleri ile karşı karşıya kalmıştı. Yaklaşık bir yıl önceki kur dengesizliği ile zirveye çıkan hadiseleri akıl ve vicdan sahibi hiç kimse iktisat biliminin kurallarıyla izah edemez. Velevki kimi noktalarda bizim eksiklerimiz olsa bile hiç birinin böyle bir sonuç vermesi mümkün değildir. Ekonomi diyorlar, ekonomide şu anda Avrupa'nın haline bakın. Elhamdülillah Türkiye olarak bizim raflarımız boş değil. Ama Avrupa'da raflar boş.

Bütün bunlarla beraber terörle mücadelede şu anda Batı'nın terörle mücadeledeki hali ortada. Türkiye ise terörle mücadelede şu anda bütün o engelleri aşmış ve terörü yerinde yani bu terör eğer Suriye'nin kuzeyinden kaynaklanıyorsa biz onları içeri sokarak değil Suriye'nin kuzeyinde bitiriyoruz. Mücadelemiz bu şimdi çıkmış birileri diyor ki Kobani'yi şöyle yapamazsınız böyle yapamazsınız. Kobani bitti, ne yapamazsınız? İdlib'de, Kobani'de bütün buralarda gereken tedbirlerimiz neyse bu tedbirlerimizi her an alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız. O terörist dostlarınıza söyleyin Türkiye onlar için artık öyle bereketli bir yer değil. Buraya girmeye kalktıkları anda burası onlar için boğulacakları bir yerdir.

"MÜHİMMATINI KENDİ ÜRETEN BİR TÜRKİYE VAR"
Türkiye her yönüyle bütün imkanlarıyla, savunma sanayii ile, işte görve geldiğimizde yerli yüzde 20 idi şimdi yüzde 80 buradan buraya geldik. Mermisini üretemeyen bir Türkiye varken bugün artık mermisini bırakın bütün mühimmatını kendisi üreten bir Türkiye var. İHA'sı ile, SİHA'sı ile, Akıncı'sı ile, F-16'sı ile, tüm savaş uçaklarının mühimmatını kendi üreten bir Türkiye var. Ne olur bize gönderin diyen bir Türkiye yok. Şimdi artık bütün bu mühimmatını üretmek suretiyle gerek teröristlere karşı, gerek dışarıdan, dışarıdan dediğimiz bakın Karabağ'da mıydık? Niye Azeri gardaşlarımızla beraber olduk. Libya'da mıydık? Libya'daydık orada da gerekenleri yaptık. Bize kardeş, bize gardaş olanlarla biz kardeş ve gardaş olmaya devam edeceğiz.

 

Güncellenme Tarihi : 7.12.2022 00:26

İLGİLİ HABERLER