ERDOĞAN OBAMA İLE GÖRÜŞTÜ...

••2 dk okuma
ERDOĞAN OBAMA İLE GÖRÜŞTÜ...

Hızlı Özet

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü.

Edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde, Libya başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.


Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Libya'ya insani yardım sağlanması konusunda anlaştı. 



ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası toplumun Libya'daki gelişmelere hızlı yanıt vermesi için uygun ve etkili yolları görüştü.



Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın, Başbakan Erdoğan'ı, ABD'nin uluslararası müttefikleri ve partnerleri ile Libya'daki durumla ilgili olarak, gelişmelere yanıt vermeye yönelik acil çabaların koordinasyonu ve Libya yönetiminin eylemlerinin uygun biçimde hesabını vermesinin sağlanması çerçevesinde yapılan istişarelerin devamı kapsamında telefonda görüştüğü belirtildi.



Görüşmede, iki liderin Libya hükümetinin kendi halkına karşı kullandığı, kabul edilemez şiddetten ciddi kaygı duyduğunu belirttiği ifade edilen açıklamada, Obama ve Erdoğan'ın uluslararası toplumun bu duruma hızlı yanıt vermesi için uygun ve etkili yolları görüştükleri kaydedildi.



Açıklamada, iki liderin barışçıl toplanma, ifade özgürlüğü ve kendi kaderini tayin etme hakkı da dahil olmak üzere Libya halkının evrensel haklarına güçlü desteklerini bildirdikleri belirtilerek, Obama ve Erdoğan'ın, iki ülkenin üzerinde düşündüğü, Libya hükümetinin eylemleri hakkında sorumlu tutulması ve Libya'daki iki ülke vatandaşlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik bir seçenekleri konuştukları ifade edildi.



İki liderin Libya halkına insani destek sağlanmasının öneminde de mutabık kaldığı vurgulanan açıklamada, "İki lider, gelişme gösteren bu konu üzerinde yakın temas kurmaya devam etme kararı aldı" denildi.



Açıklamada, Obama ve Erdoğan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Pazartesi günü Cenova'daki BM İnsan Hakları Konseyi'nde istişarelerde bulunacak olmasına da önem verdiği bildirildi.

Bu haber 2470 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!
Gündem

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!

30 Eylül'de Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılması bekleniyor. Tarih belli olurken, cep telefonunu kapatan Cemil Tugay’ın danışmanlarına verdiği talimat ise dikkat çekti.

Habervitrini13363 Görüntüleme
Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi

Ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu birtakım olaylar konusunda duyduğum kaygıları ifade etmeye çalışırken; kullandığım bazı ifadelerin maksadını aştığını ,çarpıtıldığını ve partimizin kurumsal kimliğini, dava arkadaşlarımızı ve yıllardır büyük bir fedakârlıkla hizmet eden teşkilat mensuplarımızı zan altında bırakan bir görüntü oluşturduğunu müşahade ediyorum.

Habervitrini13506 Görüntüleme
Adana'nın beşik gibi sallanıyor
Gündem

Adana'nın beşik gibi sallanıyor

Adana'nın Saimbeyli ilçesi 4.8 ve 4.9 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir kez daha sallandı. İlçede 4.4 büyüklüğünde üçüncü bir deprem meydana geldi.

Habervitrini12421 Görüntüleme
NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı
Gündem

NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı

Türkiye, uzay ve havacılık dünyasının en büyük buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. NASA, 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 77. Uluslararası Astronotik Kongresi için programını açıklarken, Artemis'ten Mars'ta yapay zekaya, Ay araştırmalarından uzayda üretime kadar kritik başlıkların Türkiye'de masaya yatırılacağı duyuruldu.

Habervitrini13820 Görüntüleme