Gündem
  • 23.9.2022 16:22

Erdoğan : Putin bizden ısrarla o ismi istedi biz de yolladık

Namazın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
Rusya Ukrayna arasındaki savaşta tek taraflı referandum ve Rusya'nın kısmi seferberlik kararı gerilimi tırmandırırken, sizin aracılığınızla gerçekleşen esir takası bir umut oldu "ABD dönüşü liderlerle görüşmeye devam edeceğim" dediniz, İstanbul sürecinin canlanması mümkün mü ve bu telefon görüşmeleriniz ne zaman olacak?

EN ÖNEMLİSİ GÜBRE NAKLİ MESELESİ
Değerli arkadaşlar. Rusya Ukrayna Savaşı'yla ilgili olarak attığımız bu adımda tabii öncelikli tahıl koridoru meselesi. Ardından tabii girişimleri başlattığımız esir takasıyla ilgili süreç de hamdolsun 4 milyon tonu aşan bir tahıl koridorundan gidişler oldu. Hala devam ediyor. Burada bizim tabii şu andaki önemli adımlarımızdan bir tanesi Rusya tarafından gelecek olan tahıl. Şu ana kadar gelenler daha çok Ukrayna. Şimdi Rusya'yı da başlattığımız anda ki en önemlisi gübre nakli meselesi. Bunu da başlattığımız anda özellikle fakir ülkelere, az gelişmiş ülkelere bu gübre naklini yapmamız onları da ciddi manada hareketlendirecektir. Tabii burada üzerinde ısrarla durduğumuz konu esir takasıydı. Esir takasında da 200 ismin üzerinde durmuştuk.
Ve bu 200 ismin hepsi de bizde mevcut. Bunlar tamamıyla bizim misafirimiz, bizim kontrolümüzde bunların içerisinde bir tanesi Sayın Putin'in ısrarla üzerinde durduğu bir isimdi ve bu ismi de biz Rusya'ya gönderdik. Ve şu an itibariyle de bu süreci kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ve bizdeki misafirlere de sahip çıkıyoruz.

ONLAR BİZİ VAGON GİBİ TAKİP EDİYOR
Yunanistan, Merkezi hükümete bağlı, tam yetkili Türkiye tezlerine karşı dünya medyasını bilgilendirecek iç kamuoyunu bilgilendirecek bir iletişim Başkanlığı kurulacağını açıkladı ve iletişim başkanı olarak atayacağı kişiyi de duyurdu. Değerlendirmeniz ne olur?
Türkiye'nin tezlerine karşı dünya medyasında bir propaganda onun iletişim başkanlığı var da bizim iletişim başkanlığımız yok mu? Bizim iletişim başkanlığımız çok daha güçlü, çok daha bu noktada dünya ile bir iletişim ağını kurdu, yürütüyor. Onlar bizi geriden vagon olarak takip ediyorlar.


 

Güncellenme Tarihi : 23.9.2022 16:31

İLGİLİ HABERLER