Gündem
  • 2.9.2004 00:01

ERDOĞAN RUSYA VE IRAK'TAKİ OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ : ''TERÖR EYLEMLERİNİN, İSLAM'LA ALAKASI OLAMAZ''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, savunmasız, sadece ekmeğini kazanmaya gelmiş insanlara karşı yapılan terör eylemlerinin, katliamların İslam'la yakından uzaktan alakası olamayacağını belirtti.
     Erdoğan'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesinde Dışişleri Bakanlığı bürokratlarınca, Başbakanlık Yeni Bina'da brifing verildi.
     Başbakan Erdoğan, brifing öncesinde, bir gazetecinin, ''Türkiye'nin Rusya ile Gürcistan arasında arabuluculuk görevi üstlenip üstlenmeyeceği'' ve ''Putin'den, KKTC konusunda destek isteyip istemeyeceği'' konusundaki sorusu üzerine, göreve geldikten sonra, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde barışın egemen olması konusunda gayret sarfettiklerini ve bundan sonra da gayretlerinin devam edeceğini söyledi.
     Erdoğan, ''arabuluculuk'' konusunu ima ederek, ''Böyle bir imkanı bulduğumuz yerde. Ya da bize böyle bir görev verildiği yerde, biz, bu görevi seve seve yaparız'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Gürcistan'a gerçekleştirdiği ziyarette bu sıkıntıyı gördüğünü ifade ederek, arabuluculuk konusunda Rusya ve Gürcistan'dan bir talep gelmesi durumunda Dışişleri Bakanlığı'nın hemen çalışmaları başlatacağını söyledi.
     Erdoğan, ''Irak'ta rehin alınan Fransız gazetecilerin, şartlar yerine getirilmediği takdirde öldürüleceklerine ilişkin verilen sürenin bugün dolduğu'' anımsatılarak bu konudaki görüşünün sorulması üzerine, Irak'ta yaşanan olumsuz gelişmelerden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Bunun, halkının yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye açısından öneminin, çok daha büyük olduğunu belirten Erdoğan, bunun ''inanç adına yapılıyor olmasının üzüntü verici olduğunu'' söyledi.
     Irak'ta bulunan 12 Nepalli'nin de kaçırılıp öldürüldüğünü kaydeden Erdoğan, ''Savunmasız, sadece ekmeğini kazanmaya gelmiş bu insanlara karşı yapılan bu tür terör eylemlerinin, bu tür katliamların İslam'la yakından uzaktan alakası olamaz'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER