Gündem
  • 30.1.2024 12:42

Erdoğan : Tecrübesiyle 70 yaşında, duyguları 20-25 yaşında biri olarak yerimi gençlere bırakacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere: Tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız

Eskişehir'de düzenlenen "Gençlik aşkıyla Eskişehir" programında gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlığını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen "Gençlik Aşkıyla Eskişehir" programında gençlerle bir araya geldi.

Burada konuşan Erdoğan, program vesilesiyle gençlerle kucaklaşmaktan, gençlerin enerjisini ve dinamizmini yüreklerinde hissetmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından gençlerle her biraya gelişlerinde kendilerini gençleşmiş hissettiklerini belirten Erdoğan, "Tecrübesiyle 70 yaşında, duyguları ve heyecanıyla 20-25 yaşında bir kardeşiniz olarak burada sizlerle birlikteyim. Hep söylediğim gibi, biz artık sizlerin zamanının misafirleriyiz. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlığını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Her bir gencin, potansiyel olarak yarının iş insanı, siyasetçisi, yöneticisi, sanatçısı, milletvekili, belediye başkanı, cumhurbaşkanı adayı olduğuna işaret eden Erdoğan, mahalli seçimlerde pek çok ilde, ilçede gençlik teşkilatından yetişme isimlerin aday olarak AK Parti'yi temsil ettiğini kaydetti.

"NETANYAHU KENDİ ÜLKESİNDE LANETLİ HALE GELDİ"

Uluslararası Adalet Divanının İsrail'le ilgili kararına ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, "Şu anda çıkan bu karar, İsrail'in beklemediği bir karar oldu. Biz, beklediğimiz neticeyi aldık." ifadesini kullandı.

Ancak bunun yeterli olmadığını ve bunu genişletmenin gayreti içerisinde bulunduklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onun için de bu davayı açan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettim ve bundan sonraki süreçte de yanınızdayız ama bunu devam ettirelim dedik. Bunun yanında başka bazı ülkeler de bu yola başvuracaklar. Hepsinden ötesi Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda çıkan netice çok önemliydi. 121 ülke, İsrail'in soykırımını kabul ettiler. Amerika, yanında sadece 9-10 ülkeyle kaldı. 40 ülke çekimser kaldı. Onlar da yavaş yavaş bizim yanımıza gelmeye başladılar. Biz bu süreci devam ettireceğiz. Netanyahu kan kaybediyor. Çok daha kan kaybedecek. Şu anda Netanyahu kendi ülkesinde lanetli hale geldi ve lanetlenecek. İnsanlık lanetleyecek onu. O çocukların ahı, kadınların ahı yerde kalmaz. Biz kovalıyoruz o kaçacak. Sonunda zafer hakka inananların olacak."

Güncellenme Tarihi : 30.1.2024 12:49

İLGİLİ HABERLER