Erdoğan : Terör bitsin Din kandeşliği güçlensin

2 dk okuma
Erdoğan : Terör bitsin Din kandeşliği güçlensin

Hızlı Özet

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yaptığı açıklamada, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda Meclis'teki siyasi partilerin katkılarıyla önemli mesafe aldıklarını söyledi. Erdoğan, 27 Şubat itibarıyla bu girişimde kritik bir eşiğin aşıldığını belirtti ve beklenen sonucun hızla alınacağına inandığını ifade etti.

11.5 yıl boyunca çatısı altında görev yaptığım TBMM'de bulunmaktan her zaman şeref ve bahtiyarlık duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. TBMM Başkanımıza bu programa vesile olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum. Siyaset, özü itibariyle ülkeye ve millete hizmet yarışıdır. Millete hizmet yolu uzun ve meşakkatlidir. İktidar muhalefet fark etmeksizin hepimiz milletimizin hizmetkarıyız. Her birimizin millete karşı sorumlulukla hareket etmesi ve emanetin üzerine gölge düşürmeden taşımak önem arz ediyor. Demokrasilerde iktidar ne kadar hayati öneme sahipse muhalefetin konumu da vazgeçilmezdir. Muhalefet, yapıcı eleştiriyle adeta yürütmenin tamamlayıcı unsurudur. siyasi hayatımızın her döneminde böyle bir anlayışla hareket ettik. Müspet katkılara asla kulak tıkamadık. Milletimizin siyaset kurumundan beklentilerini cesur adımlarla karşıladık. Aynı tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz. Tansiyonu yüksek seyreden siyasi tartışmalara çok takılmadan, müşterek zeminde buluşmaya hassasiyet gösteriyoruz. Dış politika, güvenlik, ekonomi ve siyasetin demokratik alanının genişletilmesine dair konularda daha fazla bir araya gelelim istiyoruz.

"GAYEMİZ GAYET AÇIKTIR, TERÖR BİTSİN ACILAR DİNSİN KARDEŞLİĞİMİZ GÜÇLENSİN"

'Terörsüz Türkiye' hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalarda Meclisteki siyasi partilerimizin katkılarıyla kısa sürede kayda değer mesafe aldık. 27 Şubat itibariyle Terörsüz Türkiye girişiminde kritik bir eşik daha aşılmış oldu. Hiçbir aşırılığa mahal vermeden, işi yokuşa sürme gibi cambazlığa tevessül etmeden beklenen neticenin süratle alınacağı kanaatindeyim. Gayemiz gayet açıktır, terör bitsin acılar dinsin kardeşliğimiz güçlensin bu ülkede artık kan ve gözyaşı akmasın diyoruz.

 

 

Bu haber 861 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

11 araştırma şirketinin anket ortalaması belli oldu! Yeni Parti düşüşte
Gündem

11 araştırma şirketinin anket ortalaması belli oldu! Yeni Parti düşüşte

Ada Araştırma, ALF, AREA, ASAL, BETİMAR, GENAR, HBS, MAK, Optimar, Özdemir ve SONAR araştırmalarının ortak verilerinden elde edilen oy oranları ve değişimler şöyle:

Habervitrini9592 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu, Ömer Halisdemir'in öldürdüğü FETÖ'cü Semih Terzi için 25 yıl önce uyarmış!
Gündem

Kaşif Kozinoğlu, Ömer Halisdemir'in öldürdüğü FETÖ'cü Semih Terzi için 25 yıl önce uyarmış!

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılındaki ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma sürerken, yıllar önce TSK’ya sunduğu bir rapor ortaya çıktı. Kozinoğlu’nun 1991 yılında, 15 Temmuz darbe girişiminde Ömer Halisdemir tarafından vurulan darbeci general Semih Terzi’yi “bağlantıları nedeniyle TSK’da barındırılmayıp derhal ihraç edilmeli” ifadeleriyle raporladığı öğrenildi.

Habervitrini10503 Görüntüleme
Kadın vali beni tehdit ediyor diye yakın koruma isteyen AK Partili vekilden yeni hamle
Gündem

Kadın vali beni tehdit ediyor diye yakın koruma isteyen AK Partili vekilden yeni hamle

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan ile arasında yaşanan gerilimin ardından Ankara Valiliği’ne yaptığı yakın koruma başvurusunu geri çekti.

Habervitrini14075 Görüntüleme
Bakan Tekin: Önümüzdeki yıl bütün öğretim kademelerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne geçmiş olacağız
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Bakan Tekin: Önümüzdeki yıl bütün öğretim kademelerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne geçmiş olacağız

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından 8 Eylül'de açıklanan PISA 2025 sonuçlarını değerlendiren Tekin, "Bu başarıyı 1-2 yıl gibi periyotlarda yapılan çalışmalarla sınırlandırmak irrasyonel bir yaklaşım." dedi.

Habervitrini11016 Görüntüleme