Gündem
  • 24.5.2023 16:35

Erdoğan : Toplam oyu yüzde 1 bile etmeyen 4 partiye 40 milletvekili verdin. Bu nasıl hesap uzmanlığı Bay Kemal

Erdoğan, konuşmasında seçmene rehavet uyarısında bulunarak "Unutmayın en büyük düşmanımız rehavettir, zafer sarhoşluğudur. Biz orayı boş bırakırsak gelir birileri doldurur." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Sizler 81 ilin tamamından gelerek bu şehre gençliğinizi verdiniz. Bu şehir de size barınacak yuva verdi, hayatınızı sürdürecek bir iklim sundu. Türki ile Kürtü ile Alevisi ile Sünni ile bu ülkenin tüm evlatlarını göreceklerdir. Bu milleti dışında gayeleri olmayanların kalp gözleri zaten mühürlüdür. Bizim sözümüz milletin birliği için çarpan yüreklerdir. Malazgirt'ten bu yana Anadolu coğrafyasını ebedi vatan bilen ecdat mirasına dört elle sarılanlardır.

Bizim sözümüz tüm terör örgütlerinin ülkesi üzerindeki hain emellerine karşı tek vatan tek devlet şiarında bulaşanlaradır. Bizim sözümüz emperyalistlerin oyunlarını bir kez daha çıkarmak için bir olacağız, kardeş olacağız diyerek kenetlenenleredir. Bizim sözümüz ipinin bir ucu terör örgütlerinin bir ucu küreselcilerinin elinde olan tek parti faşizmi artıklarını karşımıza çıkaranların riyakarlıklarına dur diyenleredir. Bizim sözümüz milletimizedir. Siyasi hayatımızın her döneminde, bugün de sözümüz yine milletimizedir. Cumhur ittifakı da sözünü milletine söyleyenlerin ittifakıdır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, STK ve muhtarlarla buluştu
Parlamentoda yüksek çoğunluğun Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Erdoğan, "Toplamı 1 puan eden bu malum partiler, yaklaşık 40 milletvekili aldılar. Bu ne iştir? Bu nasıl bir hesap uzmanıymış? Bununla bu CHP ayakta kalabilir mi?" dedi.

Parlamentoda önemli varlık gösterdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent'ten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Erdoğan, "Siz 53'ü aşan oy oranıyla Meclis'te de Bay Bay Kemal'in hesabını bozdunuz" dedi.

"Bu nasıl bir hesap uzmanıymış?"
Erdoğan, Millet İttifakı'nın 14 Mayıs'ta aldığı oy oranına değinerek, şunları söyledi:

323 milletvekili ile Cumhur İttifakı, parlamentoda bir zemin oluşturdu. Milletimiz 3-5 ayda hükümetlerin değiştiği o eski günlerine geri dönmeyi reddetti. Toplamı 1 puan eden bu malum partiler, yaklaşık 40 milletvekili aldılar. Bu ne iştir? Bu nasıl bir hesap uzmanıymış? Bununla bu CHP ayakta kalabilir mi?

"Pazar günü Bay Bay Kemal'e gereken dersi vereceksiniz"

Ankara’da binlerce kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

Keçiören'de misafir değil, ev sahibiyiz. Yıllarca subay evlerinde oturdum. Sizlerle 12 yıl boyunca iç içe yaşadık. Gün oldu acıyı paylaştık, gün oldu aldığımız güzel haberlere beraber sevindik. Aynı cenazeye omuz verdik. Hamdolsun 12 sene güzel günler geçirdik. Keçiörenli komşularımızla bağlarımızı hiç koparmadık. Buranın tüm sıkıntılarıyla yakından ilgilenmeyi sürdürdük. Seçimlerde özellikle Keçiörenli kardeşlerimiz yanımızda hep dik durdu. Ve bu dik duruşuyla beraber Keçiören'in pazar gününe aynı şekilde hazırlandığını görüyorum. Pazar günü Bay Bay Kemal'e gereken dersi vereceksiniz...

Güncellenme Tarihi : 24.5.2023 16:44

İLGİLİ HABERLER