Gündem
  • 28.10.2022 18:47

Erdoğan Türkiye Yüzyılı vizyon belgesini açıkladı.. Kurdukları tuzakları yıka yıka bugünlere geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyon belgesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti "Türkiye Yüzyılı" Tanıtım Toplantısı'nda vizyon belgesini açıkladı. Konuşmasında yeni anayasa mesajı veren Erdoğan, "12 Eylül darbesi anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur. Her şeyi ile milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kavuşturmak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerimizdendir" dedi. "Cumhuriyetin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz" diyen Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı kimlik siyaseti yerine birlik siyasetidir. Kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini ikame ettirmenin adıdır" ifadelerini kullandı.

Gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı kıymetli gençler, bugün bu salonda bizlerle birlikte olan, ekranlardan bizi takip eden kardeşlerim, Cumhur İttifakı'nın değerli mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 99'uncu yıldönümünün gururuyla birlikte Türkiye Yüzyılı'nı da milli hafızamıza kazıyacağız. Osmanlı Devleti ile birlikte milletimizi de topyekûn tarihe gömmek isteyenler Çanakkale'de olduğu gibi doğrudan karşımıza çıkmadılar, bunun yerine Anadolu'yu işgale yeltendiler. Savaşların yükü altında beli bükülen milletimiz son bir silkinişle milli mücadeleyi başlattı ve zafere ulaştırdı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bizlere bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyorum. Cumhuriyetimiz maalesef bir asırlık geçmişinin önemli bir kısmında kendi içinde barışık yaşayamadı. Kirli hesaplarda kullanılan maşalar da hiç eksik olmadı.

Rahmetli Özal'ın 'devlet, millet içindir' diyerek ülkeyi tekrar demokrasiye sokma girişimi koalisyon dönemlerinin kaosu içinde kayboldu gitti. Ülkemiz vesayet yoluyla Cumhuriyet ve demokrasiyi birleştirmekten hep kaçınan bir zihniyetin elinde ciddi sıkıntılar çekti. 2002 Kasım'ında işte böyle bir Türkiye mirası devraldık. Ülkemizin ulaşmış olması gereken kalkınma ve demokrasi seviyesi ile bulunduğumuz yer arasındaki fark çok büyüktü. Türkiye'yi 20 yıl boyunca hep durmak yok, yola devam diyerek büyüttük, geliştirdik, güçlendirdik.

YERİ GELDİ BİLDİRİLER YAYINLADILAR, YERİ GELDİ TUZAKLAR KURDULAR

Yeri geldiğinde bize canı pahasına sahip çıkan milletimizin desteğiyle asırlık kayıpları 20 yılda telafi edecek çalışmalar gerçekleştirdik. Yurtiçinde eve dışında emperyalistlerin, darbecilerin ne kadar aparatı varsa hepsi de üzerimize salındı. Yeri geldi bildiriler yayınladılar, yeri geldi tuzaklar kurdular. Hatta partimizi kapatmaya kalktılar.İnancından dolayı dışlanan Müslümanın, haksızlığa maruz kalan bu toprakların evladı Hristiyan'ın, bu ülkede vesayetin gadrine uğrayan kim varsa yanında olduk, kayıplarını telafi ettik. Ayaosfya'yı Fatih'in emanetine uygun şekilde yeniden cami olarak hizmete açmış olmamız bile küresel vesayete karşı gerçekleştirilmiş bir meydan okumadır.

Güvenliği sağlayarak insanımızın bu günü huzurla yaşamasını temin ettik. Ekonomiyi büyüterek, refahı tabana yaymak suretiyle ülkemizi tüm fertleriyle zenginleştirdik. Üretimi yaygınlaştırarak sanayinden tarıma, istihdama, işe, aşa erişimi kolaylaştırdık. Bayrağımızın şanını, milletimizin itibarını yükselttik. Cumhuriyetimizin ilk asrının eksiklerini giderecek, ikinci asrının hazırlıklarını tamamlayacak eser ve hizmetler ortaya koyduk. Takip eden değil, takip edilen bir ülke haline geldik. Türkiye Yüzyılı için milletimizin karşısına işte böyle bir karneyle çıkıyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle inşa edeceğiz.

CUMHURİYETİN YENİ YÜZYILINA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ

Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, borcun ifası yolunda aşkla girişilmiş yeni bir gayrettir. Programımızda Cumhuriyetin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz. Vizyonunu hayata geçirme karşılığında tek arzumuz şöyle kalpten gelen 'Allah razı olsun' duasını duymaktır. 

SAYIN BAHÇELİ VE ARKADAŞLARINA SAMİMİ DESTEK İÇİN ŞÜKRANLARIMI İFADE EDİYORUM

MHP'nin değerli genel başkan Sayın Devlet Bahçeli ve arkadaşlarına, Türkiye Yüzyılı'nın inşası sürecine Cumhur İttifakı çatısı altında verdikleri samimi ve güçlü destek için şahsım ve arkadaşlarım adına şükranlarımı ifade ediyorum.

12 EYLÜL DARBESİ ANAYASASININ RAF ÖMRÜ ÇOKTAN DOLMUŞTUR

Elbette gayret gösterdiğimiz halde hayata geçiremediğimiz işler de oldu. Hükümetlerimiz döneminde pek çok Anayasa değişikliğine öncülük etmiş olmamız, bu konuda halen süren eksikliği görmemize ve hayıflanmamıza mani değildir. Ülkemizi tamamen yeni, sivil, demokrat ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma girişimlerimiz geliyor. Hücrelerine kadar vesayete hizmet etmek üzere hazırlanmış 12 Eylül darbesi Anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur.

Bu doğrultuda başlattığımız girişimlerin bazıları Meclis safhasında, bazıları daha teklif aşamasında, muhalefetin destek vermemesi sebebiyle, akim kalmıştır.Her şeyi ile milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kavuşturmak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerimizdendir.Bu yeni Anayasa; ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek. Hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek. Her bir vatandaşımızın özgürlüğünü garanti altına alacak şekilde hazırlayarak hayata geçirmekte kararlıyız. Milletimizin böyle bir anayasaya kavuşması en temel hakkıdır.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ HAFTAYA MECLİS'TE

Başı açık veya başı örtülü tüm kızlarımızın, hanım kardeşlerimizin eğitim ve çalışma haklarını güvence altına alacak, aile kurumlarını sapkınlıktan koruyacak bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık. İnşallah önümüzdeki hafta teklifimizi Meclis'e sokarak tabi hak olan bu konunun ülkemizden gündeminde çıkmasını sağlayacağız. Ülkemizin gündeminde böyle bir şey yoktu. Birileri zar zor ülkemizin gündemine soktu. Madem soktunuz, biz de adımı atıyoruz.

Türkiye Yüzyılı'nu ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz. Hayatının her alanını ülkesine ve milletine hizmete adamış bir fert olmanın verdiği güvenle sizlerin huzurundayım. Burada ilhamını ecdadın bin yıllık şanlı mazisinden alan Türkiye Yüzyılı'nın müjdesini paylaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın, dünyanın her yerine demokrasi, kalkınma, barış, refah götürecek bir devrimin de adı olduğunun muştusunu tüm insanlıkla paylaşıyoruz. Hayırlısı olsun, hayırlı olsun diyorum. Daha nice hayırlı adımlara vesile olsun.

ÜSTESİNDEN GELİNMESİ HAKİKATEN ÇOK ZOR BİR YÜKÜN ALTINA GİRİYORUZ

Cumhuriyetimizin ilk 99 yılının hangi sıkıntılarla geçtiğini de biliyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda yaptıklarımızla ülkemizi en üst lige çıkarmış olsak da bunu yeterli görmüyoruz. Üstesinden gelinmesi hakikaten çok zor bir yükün altına giriyoruz. Ömründe herhangi bir esere imza atmamış olanların rahatlığı sizleri yanıltmasın.Eğer ülke ve millet olarak eser üstüne eser koyarak yolumuza devam etmezsek bir süre sonra yerimizde yeller esmesi kaçınılmazdır.

Türkiye Yüzyılı, kimlik yerine birlik siyasetini, kutuplaştırma yerine bütünleştirme siyasetini, kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, inkar siyaseti yerine kucaklama siyasetini, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini ikame etmenin adıdır.

Bizim tek isteğimiz şu geçreklerin teslim edilmesidir. Evladının tüm kademelerde en iyi eğitimi almasını isteyen her aile hiçbir maddi külfete girmeden sahiptir. Yaşlı ve engelli kimse dezavantajlı vatandaşlarımıza evde bakım dahil her türlü hizmet sunulmaktadır. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizde hizmet devrimini nasıl hayata geçirdiysek Türkiye Yüzyılı ile inşallah böyle bir zihniyet devrimini de gerçekleştireceğiz.

Birileri o zaman bu sözümüzü kendilerince küçümsemiş, istihzayla karşılamıştı. Aslında bunların küçümsedikleri bizim sözümüz değil, bizim nezdimizde bizatihi milletimizin kendisiydi. Başını soktuğu derme çatma gecekondusunda gece yarısı kalkıp bizim için dua eden piri fanileri küçümsüyorlardı. Asker evladının yemin törenini tel örgüler ardından yaşlı gözlerle izleyen anneleri küçümsüyorlardı.

3.5 milyar adet ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıttık Üniversite sayımızı 76'dan 208'e ulaştırdık. Katsayı adaletsizliğine son vererek yükseköğrenimde fırsat eşitliği sağlarken mesleki eğitimi de yeniden cazip hale getirdik. Yükseköğrenim burs ve kredi tutarını lisans öğrencileri için 45 liradan 850 liraya çıkardık.Şehit yakını ve gazilerimize hayayın her alanında sahip çıkıyoruz. Kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda çok önemli mesafe katettik.Sosyal yardım şemsiyemizi, elektrikten doğal gaza pek çok başlıktaki destekle gerçek ihtiyaç sahibi her aileyi kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Net asgari ücreti, hem çalışnnaı hem de işvereni koruyacak tedbirlerle 184 liradan 5 bin 500 liraya çıkarttık.

GÜNEY SINIRIMIZDA OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN TERÖR KORİDORUNU PARÇALAYIP ATTIK

Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgelere yaklaşık 530 bin kişinin güvenli geri dönüş yapmasını temin ettik. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu parçalayıp attık.

Ulaştırmada bölünmüş yol mesafemizi 6100 km'den 28 bin km'ye çıkardık. Fiber internet altyapımızı süratle yaygınlaştırarak, yakında hedeflerimize uygun seviyeye getireceğiz. Hazine ve Maliye'de milli gelirimizi 238 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik. Ticarette ihracatımızı 250 milyar doların üzerine çıkarırken 228 ülke ve bölgeye yaygınlaştırdık. Milletimizin bel kemiği olarak gördüğümüz esnaf ve sanatkarlarımızı tüm imkanlarla destekledik. Savunma sanayinde kendi ihtiyacımızı karşılamanın ötesinde İHA'lar, SİHA'lar başta olmak züere 170 ülkeye savunma sanayi ürünleri ihraç edebilen bir ülke haline geldik.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2022 18:59

İLGİLİ HABERLER