Gündem
  • 25.8.2022 22:50

Erdoğan ve Soylu yargılanacak diyen 3 CHP'li hakkında soruşturma

Aralarında Ali Mahir Başarır'ın da olduğu üç CHP'li isme soruşturma

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir kitap fuarındaki konuşmalarından dolayı aralarında CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın da olduğu üç CHP'li hakkında soruşturma başlatıldı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5. düzenlenen kitap fuarında CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirmişti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" suçlamalarıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı.

"SÜLEYMAN SOYLU YARGILANACAK" DEMİŞTİ

Hakkında soruşturma başlatılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV canlı yayınına katıldı.

Başarır, ''Süleyman Soylu'nun yargılanmasını istemek suçsa evet suç işliyorum'' dedi.

Başarır, programda şu ifadeleri kullandı;

''Alıştık. Umurumda bile değil. Milletvekilleri, bakanları yargılanacak Süleyman Soylu özel yargılanacak dedim. Ne zamandan beri yargılanması gereken kişiyi söylemek suç oluyor.

Süleyman Soylu özel yargılanacak dedim. Evet, zamanı gelince özel yargılanacak. Bu sözümden bir milim geri dönmem. Soruşturma sebebi budur.

Bir konuşma yaptım Erdoğan ile ilgili de çok şey söylemişimdir ama suç olacak bir şey söylemedim ki. Onunla beşli çetelerler olan ilişkileri konuştum. Hukuksuzları anlattım. Süleyman Soylu'nun durumunu anlattım. Telefonumu hukuksuzca dinlediğini söyledim. Bakanlar yargılanacaksa Süleyman Soylu özel yargılanmalıdır dedim.

Benim hakkımda dava açacağım diyen cumhurbaşkanı bakanlar beni tehdit mi ediyor. Benim temennim budur: Süleyman Soylu yargılanmalıdır. Bu suçsa ben suç işliyorum.''

 

Güncellenme Tarihi : 25.8.2022 22:53

İLGİLİ HABERLER