ERDOĞAN:''''1999 DEPREMİNDE SAKARYA''DA BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİK''''
ADAPAZARI - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''''Bazı dersleri almamış olacağız ki yine yanlış yapılar neticesinde 1999 depreminde Sakarya''da büyük bedeller ödedik. Bu bedelleri artık ödemek istemiyoruz'''' dedi.
Erdoğan, İslam Tarih, Sanat ve Kültürünü Araştırma Vakfı (İSAR) ile merkezi İngiltere''de bulunan uluslararası yardım ve kalkınma kuruluşu MUSLİM AİD''in Adapazarı''nda depremzedeler için ortak yaptıkları konutların anahtar teslim törenine katıldı.
Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, evlerin Müslüman dayanışmasının bir göstergesi olduğunu söyledi. Bu örnek davranışın tüm insanlığa karşı da yürütüldüğünü dile getiren Erdoğan, gerek Türkiye''nin gerekse diğer Müslüman ülkelerin gündeminde Güneydoğu Asya''da yaşanan felaket olduğunu ifade etti.
5 Şubat''ta bölgeye ziyarette bulunacağını anımsatan Erdoğan, ''''Oradaki kardeşlerimize inşallah yardım elimizi yerinde yapacağımız tespitlerle uzatacağız'''' dedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda bazı deprem konutlarının sahiplerine evlerinin anahtarlarını teslim etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:38