Gündem
  • 16.1.2022 21:59

Erdoğan'a teröristle fotoğrafı çıkan HDP'li vekil soruldu

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristle fotoğrafı çıkan HDP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılması için "Gerekli adımlar atıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen ''Darbeler ve Demokrasi Söyleşisi''nde gençlerle bir araya geldi.

Demokrat Parti ve Menderes dönemi, Türkiye'nin demokrasi mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin sorularını yanıtladı.

TERÖRİST SEVGİLİSİYLE FOTOĞRAFI ÇIKAN HDP'Lİ SORULDU

Teröristle fotoğrafı çıkan HDP'li Semra Güzel'i soran kız öğrenci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Demokrasiye inanmış bir genç olarak demkrosinin simgesi olan meclisimizde, terör kamplarına gitmiş, teröristlerle sevgili olmuş kişilerin yer almasını istemiyorum. Bu konuyla ilgili bir adım atılacak mı?" dedi.

Erdoğan'dan HDP'li Güzel mesajı! 'Kökünü kazıyacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdikten sonra düzenlenen "Darbeler ve Demokrasi" söyleşilerinde konuştu. Erdoğan terör ilişkili HDP'li vekillere yönelik önemli mesajlar verdi.

Adnan Menderes Müzesi'nde düzenlenen "Darbeler ve Demokrasiler" söyleşisinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı teröristlerle çıkan fotoğrafının sorulması üzerine, "Bunlar için gerekli bütün adımlar atılıyor. Buna benzer isimler Meclis'ten temizlenecek." dedi.

'O dönem Menderes'e yeteri kadar sahip çıkılamadı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Açılışı vesilesiyle bir araya geldiğimiz Adnan Menderes Müzesi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz demokrasi tarihinin en şanlı ve en hüzünlü sayfasını oluşturan Menderes dönemi nesilden nesile aktarılması gereken ibretlerle bezelidir. Bu müze rahmetli Menderes'in Yassıada'da mahpustayken hasretle yad ettiği yerde kurulmuştur. Cumhuriyet kurulduktan sonra yeni devletimizi inşa ederken pek çok zorlukla karşılaştığımız bir gerçektir. Gazi Mustafa Kemal sonrası dönemde CHP sadece zihniyet olarak değil, fiilende faşizmin kıyılarında dolaşan bir parti haline gelmiştir. Demokrat Parti ve Menderes dönemi Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinin en önemli taşlarından birisidir. Darbe döneminde yaşananlar ilk gününden idam gününe kadar tüm aşamalarıyla milletimizin gönlünde onarılamaz yaralar açmıştır. O dönem Menderes'e yeteri kadar sahip çıkılamadı.

'Dün Menderes'e itham ettiklerini bugün bize itham ediyorlar'

Dün kendi siyasi hırsları uğruna, ülkeyi Menderes'in idamına sürüklemekten çekinmeyenler hala aynı sinsilikler peşindeler. Dün Menderes ve arkadaşlarına hangi ithamı yapıyorlarsa bugün farklı ithamlarla bize yöneltiyorlar. Şöyle bir geriye baktığında; 1960 darbesi olmasaydı, 'Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu hangi istikamette sürerdi?' diye sormak gerekiyor. Türkiye'yi siyasette ekonomide, güvenlikte felç etmeyi kafasına koyanların bitip bitmeyen oyunlarıyla geçen yıllara üzülmemek elimizde değil. Ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde bu alçak oyunu bozacak kararlılığa sahip olduğumuz bir döneme girdik. Aşağıda merhum Menderes'în hizmetleriyle alakalı o kronolojik haritayı gördüğümde 20 seneyi hatırlamamak elimde değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel için bir adım atılığ atılmadığı soruldu. Erdoğan bu soruya, "Terörle ilişkili HDP'li milletvekili için gerekli adımları atıyoruz. Buna benzer isimler Meclis'ten temizlenecek." ifadeleri ile cevap verdi.

"SÜRATLE DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASIYLA İLGİLİ ADIMLAR ATILDI"

Erdoğan, genç kızın sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi:

"Ne demek sorulur mu bu?! Adımlarımızı attık zaten, biz bu parlamentoda bunları görmek istemiyoruz dedik ve hemen müracaatımızı yaptık. Ve şu anda da 14 kişi onunla beraber olan var. Ve süratle dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili adımlar atıldı. Hatta bu kişi -ismini anmamıza gerek yok- sözde milletvekili onun diğerlerinden dosyasını ayırıp bir an önce onunla ilgili adım atılsın diye de Meclis Başkanı ile bunu ayrıca konuştuk"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan a teröristle fotoğrafı çıkan HDP li soruldu #1

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan a teröristle fotoğrafı çıkan HDP li soruldu #2

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 16.1.2022 21:21

İLGİLİ HABERLER