Gündem
  • 17.5.2021 21:41

Erdoğan'dan Biden'a İsrail tepkisi

Erdoğan'dan Joe Biden'a İsrail tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Biden kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin İsrail'e silah göndermesini onaylamasına tepki gösterdi.

"BIDEN, KANLI ELLERİNİZLE TARİH YAZIYORSUNUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Biden, kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz" dedi.

Erdoğan’dan Biden’a İsrail tepkisi

ABD Başkanı Biden'ın İsrail'e silah satışı onayına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ciddi manada orantısız bir şekilde Gazze’ye saldırılan bu olayla da siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz" dedi. Erdoğan, "Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum" ifadelerini de kullandı.

ABD'de Joe Biden yönetiminin İsrail’e 735 milyon dolarlık silah satışını onaylamasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sert tepki geldi.

“LAFA GELDİĞİNDE SİLAHSIZLANMA DİYE KONUŞUYORLAR”

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:

* Kudüs’ten ve Filistin’den gelen acı haberlerin burukluğu içerisinde geçirdik. Maalesef birilerinin “Kudüs’ten bize ne” yaklaşımlarına şahit olabiliyorsunuz.

* Hz. İbrahim’den Hz. Süleyman’a kadar, Resulü Ekrem’in Mirac’a çıktığı yer Mescid-i Aksa’dadır. Hz. Ömer Kudüs’ü fethettiğinde Hristiyanlara dokunmamıştır.

* Kudüs’ün bugünkü fiziki görüntüsü, Osmanlı padişahlarının eseridir. Asırlarca ecdadımız mübarek yeri korumak, oradaki her dinden insanı huzur içinde yaşatmak için çalışmaktır. Osmanlı 1917’de Gazze ve Kudüs’ü saldırıları karşılamakta zorlanmıştır.

* Gazze’ye yapılan ilk iki saldırıyı üstlenen Osmanlı ordusu, düşmanın takviyeyle 110 bine çıkan asker sayısı yüzünden 3. saldırısı sonucu geri çekilmek zorunda kalmıştır. 9 Aralık 1917’den orayı muhafaza etmek için bırakılan artçı birliktenmiş.

* Iğdırlı Hasan onbaşı o günden beri Mescid-i Aksa’dan ayrılmamıştır. Bugün Biden’ın ciddi bir İsrail’in silah onayıyla ilgili imzasını gördük. O da bakıyoruz ki çok çok önemli 850 bin silah onayı. Lafa geldiğinde silahsızlanma diye konuşuyorlar.

* Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi de ciddi manada orantısız bir saldırı ile Gazze’ye saldıran ve yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda siz kanlı ellerinizde bir tarih yazıyorsunuz. Bunu bize söylemeye mecbur ettiniz. Biz bu konularda daha fazla duramayız, durmayacağız.

 

Güncellenme Tarihi : 18.5.2021 01:15

İLGİLİ HABERLER