Ekonomi
  • 8.5.2023 00:07

Erdoğan'dan büyük müjde.. Emekli ve Memura ek zam geliyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Mitinginde asgari ücret, emekli ve memura ek zam müjdesi geldi

Son dakika haberi...Asgari ücret, emekli ve memur zammı refah payı ile yeniden belirlenecek. İstanbul'da yüzyılın mitinginde 1,7 milyon vatandaşa hitap eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı. Salı günü kamu işçileri zammı için rakamı duyuracağını bildiren Erdoğan, asgari ücret, emekli ve memur maaşları için düzenlemeler yapılacağını müjdeledi. Tarihi günde tarihi ifadeler kullanan Erdoğan, maaşların enflasyon farkı ve refah payı ile beraber belirleneceğini ifade etti. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre emekli ve memur zammı için 4 aylık fark kesinleşti. Peki asgari ücret, emekli ve memur zammı ne kadar olacak? İşte Başkan Erdoğan'ın o açıklamaları ve tüm detaylar...

Son dakika haberleri...Asgari ücret, emekli ve memur zammı Temmuz'da refah payı ile belirlenecek. Tarihi İstanbul Mitinginde Başkan Recep Tayyip Erdoğan resmi rakamlara göre 1,7 milyon vatandaşa hitap ederken müjdeleri peş peşe sıraladı. Erdoğan, 700 kamu işçisini heyecanlandıran açıklamasını yaptı ve tarih verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TARİHİ İSTANBUL MİTİNGİNDE ASGARİ ÜCRET, EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI MÜJDESİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi İstanbul Mitinginde 1,7 milyon vatandaşa seslendi. Dünyanın en büyük mitingleri arasında gösterilen meydanda Başkan Erdoğan asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı için refah payı müjdesini verdi. Erdoğan, toplumun her kesiminin alım gücünün artırılacağının altını çizerken, hem enflasyon farkı hem de refah payı ile maaşların artacağını ifade etti.

 

Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"MAAŞLAR ENFLASYON FARKI VE REFAH PAYI İLE BELİRLENECEK"

Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız.

TÜRKİYE SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINI GÜÇLENDİRİYOR

Yeni dönemde sosyal devlet anlayışının daha da güçlendirilmesi talimatını veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun sabit gelirliler üzerindeki tahribatının ortadan kaldırılması düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesini istedi. İlk düzenlemeler Ocak 2023 dönemnide asgari ücret, emekli-memur zammı için olurken arada dönemde ise en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri için oldu.

ASGARİ ÜCRET ÇİFTE REKOR KIRDI

Asgari ücret Ocak 2023 döneminde yüzde 54,7 artışla net 8506 TL'ye yükselerek TL bazlı rekor kırdı. Dönemin kuruyla asgari ücret 455 dolar bandını aşarak bir rekor da döviz bazlı kırdı. Temmuz 2022'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanarak yüzde 30'luk ara zam ile asgari ücreti 5500 TL'ye yükseltti. Bir önceki dönemde de asgari ücret üzerinden gelir ve damga vergisi kaldırıldı. İşçinin yanında işveren de korundu. Ocak 2022'den Ocak 2023'e asgari ücret yüzde 100 artış kaydederek enflasyon rakamlarının çok üzerinde gerçekleşti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2023'TE YÜZDE 114 ARTTI

Ocak öncesi 3.500 TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı, yıl başında 5.500 TL'ye ardından geçtiğimiz günlerde yapılan düzeltmeyle 7.500 TL'ye yükseldi. En düşük emekli maaşındaki artış enflasyon rakamlarının çok üzerinde yüzde 114'ü aşmış oldu. Bunun yanında AK Parti döneminde uygulamaya konulan emekli ikramiyesi yüzde 82 artışla 2.000 TL olarak belirlendi ve 15 milyon emekli Ramazan Bayramı öncesi bayram ikramiyesi ve emekli maaşı ödemesini aldı.

Ocak döneminde SSK ve Bağ-Kur emeklisi için 6 aylık zam oranı refah payı hariç yüzde 15,40 olurken, bu rakam memurlar için yüzde 16,48 oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tıpkı asgari ücret 2023'te olduğu gibi emekli ve memur zammı için de refah payı verileceğini açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ile memur ve memur emeklisi zammı Ocak 2023 döneminde yüzde 30'a yükseltildi.

BAŞKAN ERDOĞAN TEMMUZ DÖNEMİN İÇİN TALİMATI VERDİ: ÇALIŞANLARIN, EMEKLİ VE MEMURLARIN GELİRLERİ ARTACAK

Uygulanan ekonomi modeliyle artan milli gelir artışlarını tabana yayacak yeni düzenlemeler için Başkan Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na talimatını verdi. Yapılacak düzenlemeler çalışanlar, emekli ve memurlar başta olmak üzere hemen her kesimin alım gücünü artıracak.

Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere yılda 2 kez zam alıyor. Enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerinde 6 aylık enflasyon kadar oluyor.

6 AYLIK EMEKLİ ZAMMI İÇİN SADECE 2 ENFLASYON VERİSİ KALDI

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası kesinlik kazanacak. Emekli maaşları Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere her yıl 2 defa 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor.

Ocak 2023 döneminde memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı yüzde 8 ile belirlenmişti. Temmuz 2023 döneminde ise toplu sözleşme zammı yüzde 6 oldu. Yani yüzde 8'in üzerindeki 6 aylık enflasyon oranına yeni yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı eklenerek 6 aylık memur zammı belirlenecek.

REFAH PAYI HARİÇ 6 AYLIK ENFLASYON ORANI NE OLACAK?

Nisan ayı enflasyon rakamları sonrası 4 aylık rakamlar netleşti. 4 aylık enflasyon oranı yüzde 15,21 oldu. 6 aylık enflasyon rakamları, Mayıs ve Haziran ayı rakamlarının TÜİK tarafından açıklanması sonrası refah payı hariç kesinleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Mitinginde asgari ücret, emekli ve memura ek zam müjdesi geldi

Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyonun yüzde 21,13 olması bekleniyor. Bu rakam SSK ve Bağ-Kur emekli zammını ifade ederken, enflasyon farkı ile beklenen memur zammı ise yüzde 18,89 olarak ortaya çıktı. Bu rakamlara refah payı eklenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Mitinginde asgari ücret, emekli ve memura ek zam müjdesi geldi

TEMMUZ AYINDA EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI REFAH PAYI İLE YÜKSELECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Temmuz döneminde yapılacak maaş artışları için çalışmaları yürütüyor. Emekli ve memurlar için refah payı artışı masada yer alırken, memurların Temmuz 2023 döneminde yüzde 6 düzeyinde düşük kalan toplu sözleşme zammının da iyileştirilmesi burada önemli bir formül olarak dikkat çekiyor.

Ak Parti İstanbul Mitinginde Milletvekili aday isimlerinin okunma sırası Özlem Zengin'e geldiğinde miting alanındaki kalabalıklar tarafından yuhalandı.!!! Ne günlere kaldık. Milletin istemediği bir isim millete zorla dayatılıyor. Seçmen tarafından istenmediğini bildiği ve…

Güncellenme Tarihi : 8.5.2023 02:40

İLGİLİ HABERLER