Erdoğan'dan çiftçilerin elektrik borçlarını hasat sonrasında ödeyebileceklerini duyurdu

2 dk okuma
Erdoğan'dan çiftçilerin elektrik borçlarını hasat sonrasında ödeyebileceklerini duyurdu

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin elektrik faturalarını aylık yerine hasat sonunda ödeyebilecekleri yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi.






Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin elektrik faturalarını aylık yerine hasat sonunda ödeyebilecekleri yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi.



Kabine toplantısı bugün, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.



Erdoğan, toplantının ardından kameraların karşısına geçerek alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.



Toplantının neşeli ve canlı geçtiğini belirten Erdoğan bakanlarının millete yeni müjdeler verme konusunda çok iyi çalıştığını söyledi.



Bu kapsamda ilk müjde çiftçilere geldi.



Cumhurbaşkanı, çiftçilerin elektrik borçlarını aylık değil hasat sonrasında ödeyebileceklerini duyurdu.



KDV indiriminden sonra ikinci adım



Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:



"Bakan arkadaşlarım bayağı iyi hazırlanmışlar, milletimize belli müjdeleri verelim diye. Çiftçilerimizin en önemli gider kalemleri arasında yer alan elektrik faturalarında KDV oranı yüzde 8'e düşerek üreticilerimize yıllık 3 milyar destek sağlamıştık.



Güneş enerji santralleri teşvik ederek hem kendi ihtiyaçlarını karşılamalarını hem de üretim fazlasını ulusal sisteme satabilmelerinin yolunu açmıştık.



Aylık değil hasat sonu ödeme



Bugün de yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz. Bundan sonra elektrik faturaları aylık ödenmek yerine hasat sonunda yani ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebilecek.



Ziraat Bankamız, çiftçilerimizin elektrik borçları için açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat döneminin sonunda yapacak. Çifçilerimizin önceki dönemden kalan elektrik borçları için Ziraat Bankası vasıtasıyla kolaylık getiriyoruz.





5 yıl vade ile geri ödeme



5 yıl vade ve faizsiz geri ödeme imkanı ile çiftçilerimiz borçlarını kapatabilecek. Enerji şirketlerimizle önceki dönem borçların gecikme cezası uygulanmadan, ana paradan bir bölümünü indirilmesi mutabakata varıldı. Enerji maliyetleriyle ilgili bu kolaylıkların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum."




Bu haber 521 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 4 belediye başkanı daha AK Parti'ye katıldı!
Gündem
#Cumhurbaşkanı Erdoğan#AK Parti#AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu

4 belediye başkanı daha AK Parti'ye katıldı!

Son dakika haberler - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi Konferans Salonu'nda saat 17.15'te başlayan basına kapalı toplantının ardından, AK Parti saflarına katılan 4 belediye başkanı için rozet takma töreni...

Habervitrini12185 Görüntüleme
Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı AK Parti'ye katıldı
Gündem

Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı AK Parti'ye katıldı

AK Parti'ye geçeceği iddia edilen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, AK Parti'nin kadın belediye başkanları buluşmasına katıldı. Fıçı'nın AK Parti'ye geçtiği böylece kesinleşmiş oldu.

Habervitrini11890 Görüntüleme
MSB'den Avrupa'ya Kıbrıs tepkisi: Tarihi gerçekleri çarpıtan iddiaları reddediyoruz
Gündem

MSB'den Avrupa'ya Kıbrıs tepkisi: Tarihi gerçekleri çarpıtan iddiaları reddediyoruz

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Avrupa Parlamentosu'na Kıbrıs tepkisi geldi. Açıklamada "Avrupa Parlamentosu'nda Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan sözde bir anıt projesine kaynak ayrılmasının tavsiye edilmesi, tarihi gerçekleri çarpıtmaya yönelik taraflı yaklaşımın yeni bir örneğidir" ifadeleri yer aldı.

Habervitrini14082 Görüntüleme
AB ülkelerine iltica başvuruları yılın ilk yarısında 2021'den bu yana en düşük seviyede
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

AB ülkelerine iltica başvuruları yılın ilk yarısında 2021'den bu yana en düşük seviyede

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine iltica başvuruları, 2026'nın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 azalarak 332 bine gerilerken, 2021'den bu yana en düşük seviye kaydedildi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini9520 Görüntüleme