Gündem
  • 17.6.2021 19:13

Erdoğan'dan flaş maske açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maskelerin ne zaman çıkarılacağına ilişkin net bilgiyi Sağlık Bakanlığı'nın vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşının eylül-ekim aylarında üretilmiş olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ve Almanya'nın Türkiye'ye verdiği aşı sözünü tuttuğunu belirterek aşı konusunda sorun yaşanmadığını dile getirdi.

Maskelerin ne zaman çıkarılacağına dair de konuşan Cumhurbaşkanı, "'Maskeleri ne zaman çıkaracağız?' sorusunun cevabını Sağlık Bakanımız en yetkili olarak en kısa zamanda inşallah verir. Bizim de arzumuz en kısa zamanda maskeden de kurtulalım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi dönemine ilişkin şunları söyledi;

"Aşılamada bugün (16 Haziran) itibarıyla birinci ve ikinci doz toplamında 37 milyonu geçmiş durumdayız. Birinci dozda 23 milyon, ikinci dozda 14 milyon aşı yapıldı. Şu an itibarıyla sıkıntımız yok. İyi bir konumdayız. Çin de Almanya da bize verdikleri sözü yerine getiriyorlar. Aşıları peyderpey gönderiyorlar. Bu arada da bizim yerli aşımızla ilgili çalışmalar da yoğun bir şekilde devam ediyor.

YERLİ AŞI EYLÜL-EKİM GİBİ..

Temenni ederim ki eylül, ekim gibi biz de kendi aşımızı üretmiş oluruz. Bu çalışma da devam ediyor. Bu yoğun aşı süreci de pek çok yerde rahatlama meydana getirdi. İş öyle bir yere geldi ki Organize Sanayi Bölgelerinde de aşılar yapılıyor. Öğretmenlerde aynı şekilde aşılar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı herkesi hızla aşılama noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda vefat sayısı ciddi manada azaldı. Temennimiz vaka sayısını daha da aşağı düşürmek.

MASKELERİ NE ZAMAN ÇIKARACAĞIZ SORUSUNUN CEVABI..

Umuyoruz ki maskelerin takılmaya gerek görülmeyeceği bir döneme girelim. 'Maskeleri ne zaman çıkaracağız?' sorusunun cevabını Sağlık Bakanımız en yetkili olarak en kısa zamanda inşallah verir. Bizim de arzumuz en kısa zamanda maskeden de kurtulalım. Halkımız da bu konuda bir rahatlama sürecine girmiş olsun."

Güncellenme Tarihi : 17.6.2021 19:20

İLGİLİ HABERLER