Gündem
  • 26.1.2022 23:38

Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Yaşanan tam bir basiretsizliktir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaşanan kar felaketi nedeniyle CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesine yüklendi. Yaşananların tam bir basiretsizlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız. Tüm tedbirleri önceden almalısınız." dedi. O gece işleri takip ettiğini ve iki bakana talimat verdiğini söyleyen Erdoğan, "Siz kalkıp da belediyenizdeki insanları dışarı döker ve onların yerine İstanbul'u hiç tanımayan insanları boca ederseniz böyle sıkışıp kalırsınız." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehir genelinde kar felaketi yaşanırken, İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yemiş ve kendisine yöneltilen eleştirileri umursamadığını söylemişti. İmamoğlu kendisini, "Gizli bir yemek değildi, tepkiler beni ilgilendirmiyor." ifadeleriyle savunmuştu. İmamoğlu kent genelinde yaşanan kriz anında yaptıklarıyla kendi cenahı da dahil olmak üzere eleştiri oklarını hedefi haline geldi.

Söz konusu gelişmeleri NTV - Star ortak canlı yayınında değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu'nu ve CHP yönetimindeki İBB'yi sert sözlerle hedef aldı.

"İSTANBUL'DA YAŞANANLARIN SORUMLUSU BELLİ"

Erdoğan açıklamasında, İstanbul'a yakışmayan görüntülerin ortaya çıktığını vurgulayarak, "Ben de İBB Başkanlığı yaptım. Neresinde ne var, nasıl giderilir bilen birisiyim. Tuzlanmayan yollarda, araçlar kilometrelerce kuyruklar oluşturursa sorumlusu vardır. Vatandaşlarımız saatlerce yollarda mahsur kaldı. Ekranlarda izledik. Önceki yılların altında bir yağış söz konusu olmasına rağmen yol açma çalışmalarının yapılamamasından kaynaklandığını ilçe belediyelerinden de dinledik." diye konuştu.

Yaşananları 'tam bir basiretsizlik' olarak nitelendiren Erdoğan, "Siz kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız. Tüm tedbirleri önceden almalısınız. Yönetimi devam ettiremeyen bir yönetim elinde İstanbul. Biz kaderine terk edemeyiz. Çalışmaları koordine etmek için İçişleri ve Ulaştırma Bakanı'mı İstanbul'a gönderdim. Süratle İstanbul'a intikal etmelisiniz. yerinde koordine etmelisiniz dedim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki kar esaretini değerlendirdi: Tam anlamıyla basiretsizlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İstanbul'daki yoğun kar yağışı sonra vatandaşların yaşadığı sıkıntılarla ilgili konuşan Erdoğan, 'İstanbul'a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Sizler eğer tuzlanmayan yollarda araçlar kilometrelerce kuyruk oluyorsa herhalde bunun sorumlusu, sorumluları vardır. Gereken yol açma ve tuzlama çalışmalarının yapılmamasından kaynaklandı. Bunu yapmayanlar belli. Bu tam anlamıyla basiretsizliktir' ifadelerini kullandı.

"GECE 03.00'E KADAR İŞİ TAKİP ETTİM"

Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Sağ olsun her iki bakanım da kendi altyapıları durumunda olan kurumlarla çalışma yaptı. Bir aracın benzini bittiyse ona benzin ulaştırdılar. Yiyecek sıkıntısı olan yerlere yiyecek ulaştırdılar.

Fakat bu hazırlıkların daha öncesinden yapılması lazımdı. Kara Yolları Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile birlikte gerekli önlemleri aldılar. Siz kalkıp da belediyenizde insanları dışarı döker ve onların yerine İstanbul'u hiç tanımayan insanları boca ederseniz böyle sıkışıp kalırsınız.

Bu son yağışta yolda kalan araçlara Kara Yolları Genel Müdürlüğü, AFAD, Kızılay gibi kurumlarımız yardımcı oldu. Ben gece 03.00'e kadar işi takip ettim. Sürekli arkadaşlarımla irtibatta oldum. Arkadaşlarımızın da bizzat İstanbul'da işi takip etmesi bizi rahatlattı."

Güncellenme Tarihi : 26.1.2022 22:41

İLGİLİ HABERLER