Gündem
  • 6.10.2022 22:00

Erdoğan'dan Macron'a!.. Seni Türk Birliği'ne alalım

Başkan Erdoğan’dan Macron’a: Her şey Avrupa'dan ibaret değil...

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Liderlerin sohbet ettiği anlar kameraya yansırken Erdoğan burada Macron'a dönerek "Seni de alalım Türk Birliği'ne. Her şey Avrupa'dan ibaret değil" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılmak üzere Çekya'ya gitti.

Erdoğan, tüm dünyanın yakından takip ettiği zirvede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı bir araya getirdi.

"HER ŞEY AVRUPA'DAN İBARET DEĞİL"

Bir araya gelen liderlere daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da katıldı. Liderlerin sohbet ettiği anlar kameraya yansırken Başkan Erdoğan burada Macron'a dönerek "Seni de alalım Türk Birliği'ne. Her şey Avrupa'dan ibaret değil" dedi.

ERDOĞAN VE PAŞİNYAN GÖRÜŞEBİLİRİZ DEMİŞTİ

Paşinyan parlamento konuşmasında Türkiye ile Prag'da görüşmesine ilişkin konuşmuştu, Paşinyan ''Türkiye Cumhurbaşkanı ile de bir görüşme planlanıyor. Bunun olasılığı ile ilgili daha önce bildirmiştik" açıklamalarında bulunurken Erdoğan da, Prag'da Paşinyan ile görüşme ihtimalinin olduğunu dile getirmişti.

4'LÜ ZİRVE GERÇEKLEŞECEK

Bugün zirvede Paşinyan, Aliyev, AB Komisyonu Başkanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron dörtlü toplantı gerçekleştirecek. Paşinyan bu zirve için parlamento konuşmasında ''Esasen genel barış gündemi tartışmasına uyan ana toplantılar olacak" açıklamalarını yapmıştı.

"AB GENİŞLEME POLİTİKASININ BİR ALTERNATİFİ DEĞİL"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bulgaristan Başbakanı ve ile bir araya geldik. Görüşmelerde Avrupa'nın geleceği, güveliği ve küresel sorunları görüştük. Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de görüşme gerçekleştirdik. Avrupa Siyasi Topluluğu'nun zamanlı bir girişim olduğu kanaatindeyim. Bununla birlikte AB genişleme politikasının bir alternatifi olarak görmediğimizi belirtelim.

MACRON TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

"Gel" dedik ama "Gelirken hanımla beraber gel" dedik. Kendisiyle de latife yaptık. "Hanımlar iyi anlaşıyor, biz pek anlaşamıyoruz." dedim.

Güncellenme Tarihi : 8.10.2022 00:41

İLGİLİ HABERLER