Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

4 dk okuma
Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Hızlı Özet

Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yolsuzluk çarkının üzerini örtmek için, kamu güvenliğini ve ekonomimizi hedef alacak kadar şuurunu kaybedenleri milletimizin ferasetine havale ediyoruz" dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yolsuzluk çarkının üzerini örtmek için, kamu güvenliğini ve ekonomimizi hedef alacak kadar şuurunu kaybedenleri milletimizin ferasetine havale ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj paylaştı.

Mesajına milleti selamlayarak başlayan Erdoğan; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da azaptan kurtuluş olan bir ramazan ayını daha tamamlayarak kavuşulan mübarek Ramazan Bayramı'nı canı gönülden tebrik etti.

Erdoğan, Ramazan Bayramı'nın ülke, millet, İslam dünyası ve tüm insanlık için huzura, felaha, esenliğe, kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunarak, "Rabbime bizleri sağlık ve afiyet içerisinde bir Ramazan Bayramı’na daha eriştirdiği için hamdüsenalar ediyorum" ifadesini kullandı.

"GAZZE'DE YAŞANAN SOYKIRIM DAHA VAHİM BİR BOYUTA ULAŞIYOR"

"Maalesef bu ramazan ayını da gönül coğrafyamızın farklı köşelerinde yaşanan zulümler, katliamlar, acılar sebebiyle yine buruk geçirdik" diyen Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

Bilhassa Gazze'de yaşanan soykırım, bir parça vicdanı, ahlakı, izanı olan herkesin yüreğini parçalayacak görüntülerle, sürekli daha vahim bir boyuta ulaşıyor. Türkiye olarak, bu vahşete karşı duruşumuzu net bir şekilde ifade ediyor, yardımlarımızla kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ancak, Batılı ülkeler başta olmak üzere, dünya bu zulme karşı fiilen harekete geçmedikçe, zalimlerin cesareti ve cüreti artmakta, mazlumların feryatları arşa ulaşmaktadır. İnşallah önümüzdeki dönem, bu konuda tüm dünyada bir uyanışa vesile olur.

"SURİYE'DE YAŞANAN GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Erdoğan, diğer yandan Suriye'de yaşanan, Türkiye'yi de yakından ilgilendiren gelişmeleri anbean takip ettiklerine ve gerekli tedbirleri aldıklarına işaret ederek, "Suriye'nin toprak bütünlüğü ve milli birliği çerçevesinde atılan adımları sabote ederek güney sınırlarımızdaki istikrarsızlığı sürdürmek isteyenlerin farkındayız ve inşallah hiçbirine müsaade etmeyeceğiz" mesajını verdi.

"DAHA FAZLA OYALANILMADAN ÖRGÜTÜN KENDİNİ FESHETMESİNİ BEKLİYORUZ"

'Terörsüz Türkiye' adımına değinen Erdoğan, "Aynı şekilde 'terörsüz Türkiye' hedefimiz doğrultusunda başlattığımız çalışmaları, yol haritamıza uygun şekilde sürdürüyoruz. Devletimiz, çağrı yapılmasını sağlayarak üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi sıra, örgütün çağrıya amasız fakatsız uymasına gelmiştir. Bu konuda da sınırsız bir vakte ve tahammüle sahip değiliz. Daha fazla oyalanılmadan, örgütün kendini feshetmesini ve silahlarını tamamen bırakmasını bekliyoruz. Küresel, bölgesel ve iç dinamiklerimiz bize, böyle bir sürecin başarıyla neticelenmesine, hiç olmadığı kadar uygun bir zemin sunmaktadır. Bunu hep birlikte başardığımızda, ülkemizi 40 yıllık kanlı ve zorlu bir musibetten, inşallah tamamen kurtarmış olacağız" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'U DEPREME HAZIRLAMADA DAHA ETKİN ADIMLAR ATACAĞIZ"

Son iki yıldır gündemlerinin ilk sırasından asla düşürmedikleri bir diğer meselelerinin de deprem bölgesinin ayağa kaldırılması olduğunu belirten Erdoğan, mesajında şunları aktardı:

Depremin ikinci yıl dönümü vesilesiyle, 201 bin konutumuzun anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik. Yıl sonuna kadar bu rakamı, konut ve iş yeri olarak 453 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Böylece, milletimize verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getirerek, depremin fiziki yıkımını tümüyle telafi ediyoruz. Her birini rahmetle yad ettiğimiz kayıplarımızın hatırası, elbette ebediyen yüreklerimizde yaşayacaktır. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırarak, bu büyük felaketle hayatları altüst olan vatandaşlarımıza yeni bir ufuk, yeni bir fırsat sunacağız. Rabbim ülkemizi ve milletimizi bu tür felaketlerden muhafaza eylesin, diyoruz.

Deprem tehdidinin Marmara bölgesi başta olmak üzere ülkenin pek çok yerinde hala en önemli meseleleri olmaya devam ettiğini belirten Erdoğan, "Hükümet olarak biz tüm planlamalarımızı ve hazırlıklarımızı yaptığımız halde, belediyelerin umursamazlığı sebebiyle arzu ettiğimiz hızda bir dönüşüm gerçekleştiremiyoruz. Önümüzdeki dönemde, gerekirse bu sorunu aşacak ilave tedbirlerle, İstanbul'u depreme hazırlama hususunda daha etkin adımlar atacağız" ifadelerine yer verdi.

"YARGI SÜREÇLERİNİN SULANDIRILMASINA KİMSE İTİBAR ETMEMELİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şöyle sürdürdü:

Emniyet ve yargı güçlerimiz tarafından son dönemde yapılan operasyonlar, belediyelerden kaynaklanan gecikmelerin sebebini daha iyi anlamamıza vesile olmuştur. Altyapısı ve üstyapısıyla İstanbul'a hizmet için tahsis edilen kaynakların şahsi ikbal hırsları ve kişisel ticari çıkarlar uğruna yağmalanması, bu şehrin halkına yapılmış en büyük ihanettir. Elbette her İstanbullunun kendisinin ve evlatlarının geleceğini, hayatını, güvenliğini, huzurunu çalanlardan hesap sorma hakkı vardır. Batı ülkelerinde ortaya çıktığında 'Demokrasinin, hukuk devletinin, ahlaklı siyasetin ve ilkeli yönetimin gereği' olarak alkışlanan yargı süreçlerinin, ülkemizde politize edilerek sulandırılmasına kimse itibar etmemelidir.

Mesajında, "Yolsuzluk ve rüşvet çarkının üzerini örtmek için kamu güvenliğini ve ekonomimizi hedef alacak kadar şuurunu kaybedenleri, 'Türkiye'yi çökertirsek, iktidarı da çökertmiş oluruz' anlayışıyla hareket edenleri, aziz milletimizin ferasetine havale ediyoruz" diyen Erdoğan, "Yargı sürecinde ortaya çıkacak yeni gelişmeleri de dikkate alarak, bu hususta gerçekçi, adil ve vicdanlı bir tavırla hayatına ve şehrine sahip çıkacak her bir İstanbullu kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanı ve hükümet olarak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda ülkemizi her alanda hak ettiği seviyelere çıkarmak için kararlılıkla çalışmayı ve mücadele etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN"

Erdoğan, idari izinle 9 güne çıkardıkları bayram tatilinde yollara çıkan tüm vatandaşlarından trafik kurallarına riayet etmelerini beklediğini belirterek, "Bir kez daha Ramazan Bayramı'nın gönüllerimize sekinet, kalplerimize sevgi, ülkemize huzur, mazlum coğrafyalara barış getirmesini diliyorum. Vatandaşlarımın her birini tekrar muhabbetle selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun. Kalın sağlıcakla" ifadeleriyle mesajını tamamladı.

 

Bu haber 944 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail'de hükümeti Araplar belirleyecek
Gündem

İsrail'de hükümeti Araplar belirleyecek

Seçim anketleri çok az değişiklik olduğunu gösteriyor, partilerin aday listeleri kesinleştikten sonra da çıkmaz devam ediyor.

Habervitrini12080 Görüntüleme
Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a sürpriz ziyaret
Gündem

Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a sürpriz ziyaret

KülliyCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen sürpriz görüşme, siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı.e

Habervitrini11570 Görüntüleme
Non-Iron Gömleklerle Gün Boyu Özenli Bir Stil
Gündem

Non-Iron Gömleklerle Gün Boyu Özenli Bir Stil

Yoğun bir günün temposunda stil sahibi görünmenin yolu her zaman karmaşık kombinlerden geçmiyor. Özellikle iş hayatında, seyahatlerde veya gün içinde farklı planlar arasında geçiş yaparken pratik parçalar gardırobun en işlevsel üyelerine dönüşebiliyor. Non-Iron gömlekler de klasik gömlek stilini daha zahmetsiz bir kullanım anlayışıyla buluşturan seçeneklerden biri.

Habervitrini10004 Görüntüleme
Okan Karacan ile ilgili şoke eden iddia! Hırsızlık görüntüleri ortaya çıktı
Gündem

Okan Karacan ile ilgili şoke eden iddia! Hırsızlık görüntüleri ortaya çıktı

Ünlü tiyatro oyuncusu Okan Karacan’ın Şişli’deki bir etkinlikte masada bulunan dizüstü bilgisayarı alarak koltuğunun altına koyduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Bilgisayarın sahibi karakola giderek şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan Karacan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Annesi ise oğlunun psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ve ilaçlarını düzenli kullanmadığını söyledi.

Habervitrini14049 Görüntüleme