Gündem
  • 31.8.2004 20:52

ERDOĞAN'DAN RUSYA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE DESTEK

MOSKOVA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çeçenistan sorununun Rusya'nın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesinden yana olduklarını söyledi.
     Türkiye ve Rusya arasında terörizmle mücadele alanında mevcut anlaşma ve mekanizmaların işbirliği için gerekli zemini oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, Çeçenistan sorunu konusunda şunları kaydetti:
     ''Çeçenistan sorununun Rusya'nın toprak bütünlüğü ve anayasal düzeni çerçevesinde bir çözüme kavuşturulmasını arzu ediyoruz. Terörizme hiçbir koşulda müsamaha gösterilmemesi gerektiğini düşünen Türkiye, her türlü terör eylemini de hiçbir şekilde tasvip etmemekte ve en üst düzeylerde kınamaktadır.''
     Putin'in 32 yıl sonra Türkiye'yi ziyaret eden ilk Rus Devlet Başkanı olacağını hatırlatan Erdoğan, ''Bu ziyaret, son yıllarda Türkiye ile Rusya arasında giderek gelişen karşılıklı güven ve diyalog ortamının somut bir göstergesi olacak ve bu güven ve diyalogun daha da pekiştirilmesine ivme kazandıracaktır'' dedi.
     Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, Türk-Rus ilişkilerinin tüm veçhelerini ayrıntılarıyla ele almayı planladıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Özellikle son dönemde kaydadeğer gelişme gösteren siyasi diyalogumuz, ekonomik işbirliğimiz ve enerji alanındaki projelerimiz gündemimizdeki ana maddeler arasında olacaktır. Ayrıca, Kıbrıs, Irak, Ortadoğu, Kafkaslar gibi iki ülkeyi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuların ele alınmasını öngörüyoruz. Ziyaret çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkan Putin 'Türkiye Cumhuriyeti İle Rusya Federasyonu Arasında Dostluğun Ve Çok Boyutlu Ortaklığın Derinleştirilmesine İlişkin Ortak Deklarasyon'u imzalayacaklardır.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER